Ut på tur - ganske sur

Ekteparet Inger og Johnny Dalbakk fra Eidsvoll er meget skuffet over Star Tour-guidenes oppførsel i forbindelse flyforsinkelsen fra Tenerife. I framtida vil de aldri reise med Star Tour.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg drar ikke med Star Tour igjen. Vi opplevde et voldsomt kaos med uprofesjonelle guider. Star Tour-folka visste ingenting. Det var NAF-guiden Odd Jahren som ga oss informasjonen, forteller den 53-årige Eidsvoll-mannen til Dagbladet.no.

Han mener de lokalansatte Star Tour-folkene virket mer interessert i å unngå gjestene enn å gi dem nødvendig informasjon.

- Vi vil gå gjennom saken så fort som mulig. Jeg forstår at de reisende er slitne og leie, men beklager at noen angrep to av guidene våre, sier informasjonsjefen i Star Tour, Lena Petersson.

Trøtte og slitne

Johnny Dalbakk så ikke at noen av guidene ble angrepet. Han er i stedet oppgitt over at de kom med uttalelser som han hevder ikke passet seg i situasjonen de befant seg i.

- Jeg er skuffet over guidene. De sa vi var kravstore, utålmodige og provoserende. Jeg opplevde det ikke slik. Folk manglet bleier og medisiner, og det er klart at vi var trøtte og slitne og enkelte ting ble sagt. Men alt i alt synes jeg vi ble dårlig behandlet, sier Dalbakk.

Star Tours Petersson sier at de to Star Tour-reiselederne som ble angrepet ikke er fysisk skadet. Hun vet ikke hvor mange som angrep guidene. Ei heller foranledningen.

- Nå har det viktigste vært å få hjem folkene. Jeg har imidlertid aldri opplevd en så aggressiv stemning som i natt i løpet av mine åtte år i Star Tour. Men det er klart at folk var trøtte og slitne, sier Petersson.

De reisende vil få en kompensasjon for forsinkelsen av Star Tour. Hvor mye erstatningen vil være er foreløpig ikke klart. Gjestene fikk i kveld hjelp med hotellinnkvartering og videre transport fra Gardermoen.

<B>EN SMULE SUR:</B> Johnny og Inger Dalbakk har hatt sin siste Syden-ferie med Star Tour.