OSLO 20081212:
Narvisen i Spikersuppa i Oslo er godt besøkt av både små og store om vinteren.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
OSLO 20081212: Narvisen i Spikersuppa i Oslo er godt besøkt av både små og store om vinteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Ut på tur!

I helgen blir det fint turvær i stort sett hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store deler av landet kan forberede seg på en fin helg når det gjelder været. Unntaket er i nord hvor det for tiden er storm. I morgen vil nordlendingene få kuling og nedbør, og dette været fortsetter på søndagen.

- På Sør- og Østlandet blir det høytrykk og fint vær. Vestlandet sør for Stadt får også stort sett fint vær. I Møre og Romsdal og i Trøndelag blir det en og en annen byge på lørdag, men fint på søndag, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.no.

Bentsen mener det vil bli fint turvær i helgen. Det vil bli ganske kaldt over store deler av landet.

- Vi får minusgrader på hele Østlandet og i sør. I Trondheim er det nå cirka fem plussgrader, men her vil det bli minus. Tromsø får minusgrader på lørdag og plussgrader på søndag.

Når det gjelder trafikken vil fjelloverganger nordpå være stengt på grunn av uværet. I resten av landet er det ingen problemer.

Det er ikke bare Norge som får fint vær i helgen. Danskene melder om rekordhøyt høyttrykk, skriver danske TV2. Lufttrykket er det høyeste på ti måneder og den høyeste desembermålingen på flere år.