Rådgiver i Det hvite hus:

- Ut, ut, ut!

Ikke alt gikk som planlagt da den amerikanske presidenten huset sin første offisielle gjest i det ovale kontor siden coronakrisen utbrøt.

ABSURDE SCENER: 24. juni var Polens president Andrzej Duda gjest i Det hvite hus. Video: Det hvite hus. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USA har rundt 4000 soldater utstasjonert i Polen, men planlegger å bringe enda 2000 til landet. Formålet er å styrke samarbeidet mellom de to Nato-medlemmene, noe som skal fungere som beskyttelse mot økt press fra Russland.

- Jeg mener vi sender et sterkt signal til Russland, sa president Donald Trump til Fox News onsdag.

I den anledning var det huset for den første offisielle æresgjesten til Trump i Det ovale kontor siden coronakrisen inntok landet, Polens høyrepopulistiske president Andrzej Duda.

Men alt gikk ikke helt som planlagt.

- Ut, ut, ut

Det oppsto nemlig svært pinlige scener da presidentene satt samlet med sine representanter og rådgivere i sofaen på kontoret foran et oppmøtt pressekorps.

Mens den polske presidenten svarte på spørsmål fra en utsendt Fox News-reporter, grep USAs visepresident Mike Pences presserådgiver Katie Miller plutselig inn.

- La oss gå, la oss gå. Pressen forsvinner ut nå, ut, ut, ut. Press folk, la oss gå, la oss gå, begynte hun å rope av full styrke.

- Bare flaut

USAs utenriksminister Mike Pompeo, som også var til stede i rommet, begynte å le fra sidelinjen, mens Polens president selv ble sittende med et lettere usikkert ansiktsuttrykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer