Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utadvendt, sprek, intelligent og snill

Venner av drepte Einar Opsahl (35) forteller om en mann som var til glede for familie og venner. Drømmen om å lansere eget brettspill fikk han ikke oppleve.

DREPT: Einar Opsahl (35) ble skutt ned og drept natt til lørdag på Bislett i Oslo. Mandag kveld var det lagt ned blomster, lys og siste hilsener på åstedet. FOTO: BENJAMIN A. WARD/Dagbladet
DREPT: Einar Opsahl (35) ble skutt ned og drept natt til lørdag på Bislett i Oslo. Mandag kveld var det lagt ned blomster, lys og siste hilsener på åstedet. FOTO: BENJAMIN A. WARD/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag ble Einar Opsahl (35) uten forvarsel skutt ned og drept på Bislett i Oslo.

I går sørget venner og kjente over vennen og naboen de kjente som en kjernekar.

Til glede for andre - Vi har kjent ham fra før han kunne gå. Han var usedvanlig blid. Det var en gutt med mange venner fra barndommen. Det sier jo noe. Han hadde et godt omdømme og var til glede for andre på Nesbru, sier en av vennene til Dagbladet.

35-åringen vokste opp på Nesbru i Asker og flyttet etter hvert til Oslo.

- Einar var utadvendt og intelligent, sier en kvinne som satte ned bilde av ham på åstedet i Oslo.

Flyktet Fredag kveld var Opsahl på fest sammen med venner og tidligere kolleger i et Oslo-firma. Han og vennene forsøkte å finne en drosje i 01-tida natt til lørdag.

Personer i vennekretsen har forklart til Dagbladet at Opsahl og flere venner gikk bort til en privatbil som sto ved taxiholdeplassen og som de antok var en piratdrosje.

Føreren av bilen skal ha reagert med et voldsomt sinne. Det oppsto en krangel på stedet, noe Opsahl og vennene ikke var interessert i. De forsøkte å gå fra stedet, men umiddelbart etter kom det en annen bil opp til dem.

Vitner har forklart at det ut bil nummer to kom det en person og skjøt Opsahl. Personen gikk tilbake i bilen og dro raskt fra stedet.

- Jeg fatter det ikke. Jeg fatter det bare ikke, sier en venninne av Opsahl som var innom og la ned roser på Bislett i går kveld.

Mellom tårene beskriver hun en omtenksom person.

Brant for spill - Han var snill, engasjert og opptatt av hvordan andre hadde det. Jeg husker vi snakket om hvordan det var innsida av mennesker som betydde mest. Han var et flott menneske og en tenker, sier kvinnen, som ikke ønsker navnet sitt i avisa.

De siste åra brukte Opsahl på å utvikle brettspill gjennom sitt eget selskap Gambit. Etter planen skal strategispillet «Macht» snart ut på det norske markedet i år, forteller bekjente.

- Han brant for det. Flere ganger viste han engasjert fram bilder og fortalte om hvordan det skulle bli, sier hun.

- Profesjonell og grundig Opsahl får gode skussmål fra kolleger i bransjen. I fjor møtte han forlagsmann Knut Strømfors i Vennerød og Strømfors forlag, der også finansmannen Christian Vennerød er involvert.

MINNET: Mandag kveld var det lagt ned blomster, lys og siste hilsener på stedet Einar Opsahl ble drept natt til lørdag. FOTO: BENJAMIN A. WARD
MINNET: Mandag kveld var det lagt ned blomster, lys og siste hilsener på stedet Einar Opsahl ble drept natt til lørdag. FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer

- Opsahl kontaktet meg for å diskutere ideer. Vi snakket sammen flere ganger om spillene han utviklet. Det var løfterike planer, sier Strømfors til Dagbladet.

Han hadde stor tro på Opsahls drøm om å erobre spillverdenen.

- Både Opsahl og forretningspartneren var grundige, profesjonelle og hadde et uvanlig internasjonalt perspektiv på det de utviklet. Jeg skjønte raskt at de ikke var noen amatører, sier Strømfors.

Enormt analysearbeid Politiet driver nå et enormt analysearbeid av informasjonen som er innhentet siden fredag klokka 01.06. I helga avhørte de rundt 40 vitner.

- Vi har flere interessante opplysninger, sier politioverbetjent Grete Metlid til Dagbladet.

Politiet fikk i går tillatelse fra Post- og teletilsynet til å innhente data fra basestasjonene ved åstedet før, under og etter skytedramaet ved Bislett stadion. Det betyr at politiet får en komplett oversikt over mobilabonnenter som har hatt en påslått telefon i området. Lista kan sjekkes opp mot personer som er kjent for politiet fra før.

STOR POLITIAKSJON: De siste døgnene har politiet i Oslo jobbet på spreng med å finne drapsmannen. Her fra åstedet natt til lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
STOR POLITIAKSJON: De siste døgnene har politiet i Oslo jobbet på spreng med å finne drapsmannen. Her fra åstedet natt til lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media