Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann amok i Drammen:

- Utagerende, krakilsk og truet med å slå til alle

Fyll og bråk en rekke steder i landet. Flere må tilbringe nasjonaldagen i arresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Drammen måtte torsdag rykke ut midt under feiringa av nasjonaldagen, etter at en mann ble voldelig ved på Bragernes Torg.

- Vi fikk melding om mannen klokka 15.36. Da kom det beskjed om at en mann gikk bananas på Bragernes Torg. Han var utagerende og krakilsk, og slo til folk helt uprovosert. Han truet også med at han skulle slå til alle på stedet, sier operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød.

Politiet var i nærheten med flere patruljer, men hendelsen var ifølge Gunnerød så voldsom at flere publikummere valgte å gripe inn umiddelbart, før de kom til stedet.

- Til tross for at folk kastet seg på ham, var han fremdeles like utagerende. Han ble derfor kjørt til arresten i Drammen, og vi oppretter sak på kroppskrenkelse. Resten av nasjonaldagen må han tilbringe i arresten, sier operasjonslederen.

Flere slått til

Gunnerud forteller at minst en person allerede har sagt at episoden vil bli anmeldt. Vedkommende skal ha blitt slått i hodet og sliter med hørselen som følge av voldsepisoden.

Flere skal imidlertid ha blitt slått til, og operasjonslederen sier han regner med flere tar kontakt i løpet av morgendagen.

Mannen, som er i 20-åra, er tidligere kjent av politiet. Gunnerud forteller at selv om det var mange familier i nærheten, var det kun voksne som kom til skade i hendelsen.

Uro og vold en rekke steder

Politiet i Drammen er ikke de eneste som har måttet hamle opp med bråk på nasjonaldagen. Troms politidistrikt melder på twitter at de rykket ut til et utested i Tromsø der tre menn i alderen 18-20 år hadde barket sammen.

Det er ikke meldt om personskade, men samtlige av de tre er bortvist fra sentrum til fredag. Senere melder politiet at den ene av de tre ikke tok pålegget om å forlate sentrum alvorlig. Resultatet ble pågripelse, og mannen er satt i arresten.

Der får han selskap av en annen mann i 20-åra, som også ble pågrepet i Tromsø og satt i arresten. Mannen var beruset og klappet ifølge politiet til gutt på 13 år i ansiktet på et serveringssted. 13-åringen ble ikke skadet.

Klokka 19.30 melder politiet at enda en mann i 20-åra er på vei til arresten i Tromsø, etter å utagerende oppførsel. En patrulje er også på vei for å bistå en taxi-sjåfør som har problemer med et par som nekter å betale for seg.

På Fornebu måtte politipatruljer rykket ut, etter meldinger om en ruset mann som laget mye oppstyr ved Sjøflyhavna. Mannen kjøres til arresten.

I Oslo sentrum har det vært slåsskamp på tbanestasjonen på Nationaltheatret. Politiet så opprinnelig etter en utagerende mann på østgående perrong, men kom i stedet over en voldsepisode på vestgående perrong. Fornærmede i saken var bevisstløs en periode etter å ha slått hodet i gulvet, og fraktes til sykehus. Flere vitner er avhørt, men gjerningsmannen er så langt ikke pågrepet, melder politiet klokka 19.

Også i Bergen sentrum ble en beruset mann pågrepet og satt i arrest etter å ha laget uro under 17. mai-feiringa. Litt senere melder politiet at nok en mann har endt samme sted, etter å ha truet ansatte på et utested og knust glass.

På Nesbru i Asker er en 16 år gammel gutt kjørt til sykehus med stikkskader etter en voldshendelse. Det melder NTB.

En person er pågrepet og mistenkt i saken. Han skal være i 20-åra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media