Utålmodig Clinton

- Nå er tida kommet til å ta de vanskelige avgjørelsene, sa Bill Clinton bare minutter før han reiste til Oslo seint i går kveld. Det er en sterkt utålmodig president som besøker Norge i dag og i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere norske kilder i fredsprosessen bekrefter overfor Dagbladet at tidspresset for en fredsavtale i Midtøsten er hovedgrunnen til at Clinton besluttet å reise til Oslo på kort varsel.

Det har vært stigende uro i Washington for at tida er i ferd med å løpe ut for fredshåpet, og Bill Clinton vil ha en endelig avtale før hans presidenttid går ut nyttårsaften neste år.

- Jeg er sikker på at Arafat og Barak vil fred nå. Og jeg tror begge vet at de er kommet fram til de vanskeligste temaene, sa Clinton før han satte seg på Air Force One med Gardermoen som reisemål.

Clinton har et sterkt ønske om å gå inn i historien som presidenten som skapte fred i Midtøsten. Den timeplanen som nå er lagt opp for forhandlingene, faller også mer eller mindre sammen med Clintons siste måneder i Det hvite hus.

- Det vil bli vanskelig for begge sider, men jeg tror begge vet hva mulighetene er. Det er viktig at USA legger alt til rette for at dette skal gjennomføres. Begge parter har en idé om hvordan en avtale kan se ut. Clinton understreket at forhandlingene står foran store utfordringer, men at han er villig til å gjøre alt han kan for å hjelpe.

- USA har interesse av at det blir fred i Midtøsten, konkluderte den amerikanske presidenten.

«Jeg er

sikker på

at Arafat

og Barak

vil ha fred

nå.»President Bill Clinton.