Utålmodig dansk statsminister

KØBENHAVN (NTB-RB): Danmarks statsminister Poul Nyrup Rasmussen oppfordret i dag partene i storkonflikten til straks å innkalle meklingsmannen for å avslutte forhandlingene om en løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er fortsatt stor avstand mellom partene og ingen løsning på arbeidskonflikten er i sikte med det første, sa den danske LO-formannen Hans Jensen da den danske storstreiken i dag gikk inn i sin andre uke.

Statsministeren krevde i ettermiddag fortgang i forhandlingene.

- Nå må partene for alvor leve opp til sine forpliktelser til å få brakt konflikten til opphør. Derfor oppfordrer jeg partene til å innkalle meklingsmannen med henblikk på å få satt i gang realitetsforhandlinger, slik at vi kan få en løsning, sa Poul Nyrup Rasmussen.

Ingen løsning

- Det har ikke vært noen framgang siden i går, og det har vært få lyspunkter siden forhandlingene med arbeidsgiverne kom i gang torsdag.

Konflikten vil bli utvidet i morgen, da arbeidsgiverne sender nærmere 30 000 Handel og Kontor-medlemmer ut i lockout.

Dette vil først og fremst ramme varehandelen. Hundrevis av supermarkeder og spesialforretninger vil med nød og neppe kunne holde åpent, med underbemanning og ved hjelp av uorganisert arbeidskraft.

- Det er dette konflikten dreier seg om. Våre medlemmer vil ha mer tid til familien, til barna - tid til å være menneske, sier LO-formannen i København, Peter Kay Mortensen. I morgen vil rundt 400 000 danske arbeidstakere være i streik eller rammet av lockout.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer