STOPP: På Sjøholt var det full stopp for de som ønsket å kjøre ut av Sunnmøre. Over 40 trailere måtte ta oppstilling i den lille sunnmørsbygda.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
STOPP: På Sjøholt var det full stopp for de som ønsket å kjøre ut av Sunnmøre. Over 40 trailere måtte ta oppstilling i den lille sunnmørsbygda. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer

Utålmodige lastebilsjåfører blåser i veisperringer

Tar seg inn i sperrede, rasfarlige områder. Veivesenet politianmelder sjåførene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ÅLESUND (Dagbladet): Flere trailersjåfører tok seg til rette og brøt sperringene i det ekstremt rasfarlige området mellom Måndalen og Våge i Rauma.

Alle er nå politianmeldt, sier seksjonsleder i Veivesenet, Ivar Hol til NRK Møre og Romsdal.

Svært alvorlig- Dette er svært alvorlig. Flere av de som ventet fjernet våre sperringer og kjørte gjennom, sier Hol som håper politiet gir de aktuelle sjåførene en skikkelig smekk.

- Det er snakk om et område med ekstremt stor rasfare. Rasene har ikke gått enda, så dette ser vi svært alvorlig på, sier han.  

Flere av de alternative veiene inn og ut av Møre og Romsdal ble i går blokkert av trailere som forsøkte seg på de smale veiene. Men dette er bygdeveier som langt fra er dimensjonert for tunge kjøretøy.

Sjekk opptaterte veimeldinger på  Dagbladets veisider:

• Se værmeldingen for der du bor på Dagbladets værsider.

Stor rasfareStatens vegvesen har nå stengt E136, hovedveien mellom Møre og Romsdal og Østlandet. Også riksvei 70, den andre hovedforbindelsen ut av fylket, blir stengt i løpet av kvelden, melder NTB.

Skredekspert Ulrik Domaas ved Norges Geotekniske Institutt (NGI) sier skredfaren vil bli verre i takt med at temperaturen nå øker.

— Mildværet kommer seinere i dag og forsterker seg utover uka. Det er også meldt regn. Dette vil øke skredfaren på kort sikt, men også føre til at snømassene stabiliserer seg over tid, sier Domaas til Dagbladet.