PÅ FERIE: Nordmenn på ferie blir stadig utsatt for sykdom å reise. På noen få år har erstatninsutbetalingene økt drastisk. Foto: John T. Pedersen /Dagbladet
PÅ FERIE: Nordmenn på ferie blir stadig utsatt for sykdom å reise. På noen få år har erstatninsutbetalingene økt drastisk. Foto: John T. Pedersen /DagbladetVis mer

Utbetalt 1,8 milliarder kroner i reiseforsikring i fjor

Vi blir stadig sykere på ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sykdom er den klart største enkeltposten under reiseforsikring, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

De siste åra har det vært en kraftig økning i erstatningsutbetalinger i forbindelse med sykdom på reise. Utbetalingene nå er nesten dobbelt så store som i 2007.

Erstatningene for sykdom under reise ble 788 millioner kroner i 2013, en økning på 6 prosent sammenlignet med året før. I overkant av 98 000 reisesykdomsskader ble meldt inn til forsikringsselskapene i fjor.

Tallet på reiseulykker øker med 19 prosent til opp mot 10 000.

- Økningen i erstatninger etter sykdom på reise skyldes at stadig flere reiser, og at de gjerne velger litt mer risikofylte reisemål enn tidligere. I tillegg er det stadig flere eldre som reiser, sier Neverdal.

(NTB)