Utblåsing mot Siv

Måtte svare Stortingsgruppa.

Til rette: Fremskritspartileder Siv Jensen måtte i formiddag svare for sin egen stortingsgruppe på spørsmål om hvordan hun har håndtert beskyldningene om at partitoppen Trond Birkedal skal ha hatt sex med et mindreårig medlem av partiets ungdomsorganisasjon FpU. Foto: Jacques Hvistendahl
Til rette: Fremskritspartileder Siv Jensen måtte i formiddag svare for sin egen stortingsgruppe på spørsmål om hvordan hun har håndtert beskyldningene om at partitoppen Trond Birkedal skal ha hatt sex med et mindreårig medlem av partiets ungdomsorganisasjon FpU. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I formiddag var det tid for å lette på trykket som i løpet av den siste uka har bygd seg opp i Fremskrittspartiets stortingsgruppe.

Etter Dagbladets avsløringer av at et 17-åring Fpu-medlem anklager Trond Birkedal for å ha hatt sex med ham da han bare var 15 år gammel, har det kokt i hele partiet.

- Det var mange som hadde behov for å ta og føle på saken. Og vi går herfra som gode venner, sier Siv Jensen etter møtet.

Selvkritikk
På møtet måtte Jensen også ta selvkritikk.

- Jeg er opplagt ikke fornøyd med håndteringen, særlig nå etterpå. Det er mange ting jeg kunne sagt og gjort annerledes, sier hun.

Men hva konkret, vil hun ikke svare på.

- Nå har vi fokus framover, slik at vi kan bli bedre i framtida. Nå setter vi ned et arbeid med det interne regelverket.

Om fakta i saken sier Siv Jensen:

- Det var Geir Mo som snakket med Birkedal og FpU som snakket med 15-åringen. Jeg er bare blitt orientert, sier Jensen.

Hun sier at hun fortsatt har tillit til Geir Mo.

Tillitssprekk
På gangen etter møtet ble alt snakk om personalpolitikk feid bort. Siv Jensen ville ikke si om tilliten til generalsekretær Geir Mo er svekket i partiet.

Flere sentrale Frp-politikere har stått offentlig fram med kritikk mot partiledelsen. Jensen viste til at det interne regelverket er fulgt i Birkedal-saken, og at regelverket må endres dersom man kommer til at saken er blitt håndtert feil. Partiet er nå i gang med å evaluere og revidere de internet retningslinjene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer