Utbrente biler i Tyskland

Europeiske ledere frykter at opptøyene i Frankrike sprer seg. Utbrente biler er funnet både i Belgia og i Tyskland i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtente biler er funnet utenfor jernbanestasjonen i Brussel og i Berlin i dag, melder nyhetsbyrået Ap.

- Jeg synes vi skal holde oss unna premature analogier. Situasjonen er ikke sammenlignbar, sier Thomas Steg som er talsmann for tyske Gerhhard Schrøder.

Wolfgang Schaeuble jobber for Tysklands kommende kansler, Angela Merkel. Han sier følgende:

- Forholdene i Frankrike er annerledes enn her. Vi har ikke disse gigantiske prosjektene som de har i utkanten av franske byer. Men vi må forbedre integreringen. Spesielt blant de unge. Det aller viktigste er at de må lære seg det tyske språket.

Noen europeiske talsmenn anerkjenner at dårlig integrering og fattigdom blant innvandrergrupper i Europa er en risiko.

- Det finnes folk som lever under forferdelige forhold og det er misnøye, selv om alle er italienere, sier politikeren Romano Prodi i et nylig publisert avisintervju.

I dette intervjuet advarte Prodi, som planlegger å stille som statsministerkandidat mot Silvio Berlusconi neste vår, mot at fattigdom og arbeidsløshet kan utløse voldelige episoder.

<B>EN UTBRENT BIL</B> i en av Berlins gater i formiddag. Fem biler ble påtent i arbeiderklasse-området Moabit i Berlin. Politiet etterforsker brannene, og utelukker ikke at det kan ha sammenheng med opptøyene som pågår i Frankrike.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer