Corona i Askim:

Utbrudd: - Massiv testing

Ordfører Saxe Frøshaug håper utbruddet i Askim er begrenset til det klassetrinnet som er rammet.

TESTING: Ordfører Saxe Frøshaug i Indre Østfold venter i spenning på svarene fra mange coronatester som ble tatt i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB
TESTING: Ordfører Saxe Frøshaug i Indre Østfold venter i spenning på svarene fra mange coronatester som ble tatt i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er et pågående coronautbrudd i Askim i Indre Østfold kommune.

Utbruddet er stort sett knyttet til et enkelt klassetrinn på en barneskole, sier ordfører Saxe Frøshaug til Dagbladet. På dette trinnet er nå 22 barn bekreftet smittet.

I helga var rundt 2000 personer i karantene. De fleste av disse er i ventekarantene mens de venter på prøvesvar.

- Vi kjører nå forsterket TISK og driver massiv testing, sier Frøshaug.

TISK-strategien går ut på å teste for corona og isolere folk man tror kan ha vært utsatt for smitte. Forsterket TISK innebærer enda mer testing, og enda lavere terskel for å sette folk i karantene.

- Testet hele skolen

- Vi testet hele skolen i går, og tester også to barnehager som er i nærheten, fordi det er unger på kryss og tvers mellom skolen og barnehagene, sier ordføreren.

Han forteller at mange av barna på skolen, blant annet har søsken i barnehagene.

- Av 620 barn på Korsgård skole og i de to barnehagene, så var 570 til testing i går, sier Frøshaug til Dagbladet mandag formiddag.

- Blir spennende å se

- Det blir spennende å se, nå tyder alt på at smitten er ganske isolert til klassen, men vi har ingen garanti for dette, sier ordføreren.

Resultatet av disse prøvene ventes å være klare i løpet av dagen.

- Vi tar alle forholdsregler i en sånn situasjon. Det er hjemmeundervisning på skolene, som er i rødt nivå. Det betyr også at det ikke blir noen fritidsaktiviteter på elevene så lenge skolen er på rødt nivå, sier han.

- Vi har ganske kraftfulle tiltak nå, for å målrettet slå ned igjen dette utbruddet, sier Frøshaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer