Utbrudd av magevirus på Hardangervidda - 30 personer hentet ut, tre isolert på egne rom

Et magevirus herjer på Harangervidda. I løpet av ett døgn er 30 personer med mageproblemer hentet ut fra påskefjellet. Flere hytter sjekkes mandag.

SYKE: Noen av pasientene er hentet her på Turistforeningens hytte på Sandhaug på Hardangervidda. Foto: NTB scanpix
SYKE: Noen av pasientene er hentet her på Turistforeningens hytte på Sandhaug på Hardangervidda. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drømmepåska har fått en kraftig nedtur for en rekke av skituristene på Hardangervidda. Perfekte snøforhold og strålende sol ble brått avbrutt, da et utbrudd av magevirus slo til på seks av Den Norske Turistforenings (DNT) hytter.

Mandag morgen får Dagbladet opplyst fra Røde Kors at totalt 30 personer hentet ut. I tillegg er tre isolert på egne rom, i et forsøk på å hindre spredning til andre gjester.

- Vi håper vi har vasket oss ut av problemene. Det har vært gjort omfattende renhold med klor for å forsøke å bli kvitt viruset og smittefaren, sier leder for kommunikasjonsavdelinga hos DNT Oslo og Omegn, Kari Merete Horne.

Sjekker selvbetjente hytter

Svært fulle hytter gjør smittefaren ekstra stor på de hyttene som er berørt. Søndag var det foreløpig begrenset til hyttene ved Litlos, Sandhaug, Rauhelleren, Kalhovd, Krækkja og Stigstuv.

- I går kveld så det heldigvis ut til å ha roet seg, men vi får se. Totalt har vi fått melding om 25 syke, men vi har hentet ut 30. Blant annet hentet vi ei gruppe på 13 personer. Der var ikke alle smittet, men de tok ikke sjansen på å fortsette, sier Horne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer