Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utbrudd av omgangssyke på Hurtigruten

Flere passasjerer har blitt syke. Ansatte desinfiserer områder hvor mange passasjerer oppholder seg.

Svolvær  20160719.
Hurtigruta Trollfjord til kai i Svolvær.
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Svolvær 20160719. Hurtigruta Trollfjord til kai i Svolvær. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere personer er rammet etter at det har brutt ut omgangssyke på Hurtigruten MS Trollfjord. Det bekrefter pressevakt Øystein Knoph.

Han mottok beskjeden om utbruddet onsdag ettermiddag. Det er foreløpig uklart hvor mange som er berørt av sykdommen.

- Jeg har vært i kontakt med kapteinen, og han forsikrer om at situasjonen er under kontroll. Det er snakk om syke gjester, og ikke besetning så langt. Men nøyaktig hvor mange, vet vi ikke. Mange trekker til lugaren sin når de blir syke, så det er vanskelig å si, sier Knoph til Dagbladet.

Det var Nord24 som først meldte om sykdomsutbruddet. Ifølge avisa er minst 20 av passasjerene syke.

Uklart hva det skyldes

Så langt er det ikke bekreftet hvorvidt det er Noro-virus eller annen sykdom som har brutt ut på Hurtigruta. Senest i påska måtte en rekke turister fraktes ned fra fjellet og isoleres på egne rom, da flere av DNTs hytter fikk utbrudd av viruset.

MS Trollfjord forlot Honningsvåg onsdag ettermiddag, og satte kursen for Kjøllefjord. Torsdag legger skipet til kai i Kirkenes.

Knoph understreker at det er svært sjelden de opplever tilfeller av magevirus eller omgangssyke om bord på skipene. Likevel har de gode rutiner for å håndtere situasjonen, og han forsikrer om at de ansatte tar alle forholdsregler inntil videre.

- Vi desinfiserer områder hvor det ferdes mye folk. I tillegg er vi som alltid nøye på håndhygiene, og folk må vaske hendene før de for eksempel skal inn i buffeten, sier pressevakta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!