Australia:

Utbrudd i Melbourne: - Eksplosivt potensial

Coronaviruset raser i Melbourne i Australia. Lørdag måtte myndighetene isolere beboerne i ni kommunale boligblokker etter utbrudd.

ØKER: Coronaviruset raser i Melbourne i Australia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utbruddet i Melbourne har «eksplosivt potensial» til å spre seg, advarer helsedirektør Brett Sutton i delstaten Victoria, ifølge The Guardian.

Det bor rundt 3000 personer i de ni boligblokkene, og mange av dem er ofte på besøk til hverandre. Det har gitt grobunn for spredning, forklarer Sutton.

- Vi er ekstremt bekymret for at det er hundrevis av personer i disse blokkene som allerede har blitt utsatt for personene med bekreftet coronasmitte, og sannsynligvis også eksponert for smitte fra personer som ikke har fått påvist smitte enda, sier assisterende helsedirektør Annaliese van Diemen til ABC News Australia.

Vil teste alle

Boligblokkene vil være totalt stengt i minst fem dager, men isolasjonen kan var i opptil 14 dager, dersom det er behov for det, skriver ABC.

Myndighetene har planer om å teste alle beboerne i løpet av denne tiden.

- Dette så vi unngår en eksplosjon av smitte i et område med mange sårbare mennesker, og slik at vi unngår mange innleggelser og høye dødstall på grunn av helsen til mange av beboerne i disse blokkene, begrunner van Diemen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer