Coronaviruset:

Utbrudd på sykehjem: To døde

Tolv beboere samt 17 ansatte eller pårørende har fått påvist coronaviruset.

SMITTEUTBRUDD: Langhus Bo og behandlingsenter i Nordre Follo er rammet av et coronautbrudd . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMITTEUTBRUDD: Langhus Bo og behandlingsenter i Nordre Follo er rammet av et coronautbrudd . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To eldre beboere ved Langhus bo - og servicesenter i Nordre Follo er døde som følge av covid-19. Det opplyser kommunen.

Langhus bo - og servicesenter har et pågående coronautbrudd, hvor tolv beboere og 17 ansatte/pårørende har fått påvist smitte. Til sammen 51 personer er satt i karantene.

FHI bistår kommunen i håndteringen av utbruddet.

- Stort utbrudd

Kommuneoverlege Monica Viksaas Biermann omtaler utbruddet som alvorlig.

- Dette er en alvorlig situasjon som vi følger tett. Det er et stort utbrudd på et sykehjem. Vi bruker FHIs råd og har hatt kontakt med dem underveis, sier hun til Dagbladet.

- ALVORLIG: Kommuneoverlegen omtaler smitteutbruddet ved Langhus bo- og servicesenter som alvorlig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- ALVORLIG: Kommuneoverlegen omtaler smitteutbruddet ved Langhus bo- og servicesenter som alvorlig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun forklarer at det er laget en covid-avdeling, der de smittede er. De blir fulgt opp med regelmessig testing. Alle ansatte og beboere blir testet hver tredje dag.

Kommuneoverlegen understreker også at det er økt fokus på renhold og korrekt bruk av smittevernutstyr.

Ukjent smittevei

- Vi vet ikke hvor smitten kom fra. Vi hadde et tilfelle før jul, og testet alle i perioden 25.-26. desember. Så vi har ikke klart å spore hvor smitten kom fra. Vi jobber intenst med saken, sier Biermann.

Ordfører Hanne Opdan kommenterer dødsfallene i en pressemelding:

- Dette var veldig trist å høre. Jeg sender mine varmeste tanker til de pårørende som har mistet en nær, og ønsker å uttrykke min kondolanse til alle berørte, sier hun.

- Mine tanker går også til de ansatte ved Langhus bo – og servicesenter, som står i en krevende situasjon, sier Opdan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer