Stadig nye smitterekorder i Australia:

Utbrudd ute av kontroll

Smittespredningen har skutt fart i Australia, som torsdag opplever både sin dødeligste dag og verste smittedag siden pandemien nådde landet.

FORSVARET SATT INN: Den australske forsvaret har blitt satt inn i kampen mot coronaviruset i Australia. Forsvarspersonell er blant annet til stede ved mange sykehjem. Foto: William WEST / AFP / NTB scanpix
FORSVARET SATT INN: Den australske forsvaret har blitt satt inn i kampen mot coronaviruset i Australia. Forsvarspersonell er blant annet til stede ved mange sykehjem. Foto: William WEST / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verst herjer coronaviruset i delstaten Victoria, som blant annet huser millionbyen Melbourne. Byen har vært i lockdown de siste tre ukene, men til tross for dette er spredningen langt fra under kontroll og setter stadig nye rekorder.

Torsdag melder myndighetene om 723 nye smittetilfeller og 13 dødsfall i delstaten. Det er det høyeste registrert på landsbasis i løpet av en enkelt dag, siden viruset nådde Australia.

Ifølge The Guardian er torsdag den 25. dagen på rad at Victoria registrerer et tresifret antall nye smittede.

Nye, strenge regler

Som følge av de stadig nye smitterekordene, har delstatsminister Daniel Andrews annonsert at det for midnatt torsdag vil bli innført nye restriksjoner, og for flere av regionene sørvest i Melbourne vil det fra midnatt ikke være lov å ha besøk. Fra søndag vil det også være påbudt med munnbind i hele delstaten når man oppholder seg utenfor hjemmet.

Andrews har flere ganger gått ut og advart om at det vil bli en lang lockdown dersom ikke alle nå tar ansvar for å hindre spredningen.

Ifølge delstatsministeren er det et stort problem at personer som har fått påvist coronaviruset ikke overholder myndighetenes krav om isolasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer