- Utbruddet har tatt en ny vending

Tromsø håper å slippe en ny nedstenging.

SMITTE: Tromsø kommune håper å unngå en ny nedstenging. Foto: Shutterstock / NTB
SMITTE: Tromsø kommune håper å unngå en ny nedstenging. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen (Ap), oppfordrer torsdag innbyggerne til å ta ansvar for å følge smittevernregler og -anbefalinger, etter en smitteoppblomstring i kommunen de siste dagene.

- Ingen av oss vil ha en nedstenging nå - like før ferien starter opp, sier Wilhelmsen.

Han advarer om at det kan bli aktuelt med innføring av lokale tiltak, dersom smittetrykket ikke dempes i nærmeste framtid.

Kommunen har siste døgn registrert 17 nye tilfeller, i tillegg til seks nye tilfeller torsdag morgen, opplyser fagleder på coronasenteret, Øivind Benjaminsen.

- Vi forventer flere positive i løpet av dagen. Tallet på antall nærkontakter er ikke klart, sier han.

Smittevernoverlege Trond Brattland forteller at utbruddet det siste døgnet har tatt en ny vending.

- I går fikk vi mange positive tilfeller knyttet til studentmiljøet på Driv. I tillegg er én russ smittet, sier Brattland.

Ifølge smittevernoverlegen står kommunen overfor to hovedprobemer:

- Det ene er at studenter er ei gruppe det er krevende å håndtere utbrudd i. De er sosiale, bor i kollektiv og spredningspotensialet er stort, sier han, og fortsetter:

- Det andre er russ. De har nå starta russefeiringa, og selv om de har begrensa feiringa mye i forhold til vanlig, ser vi fra andre kommuner at den typen utbrudd kan bli store.

Kommunen jobber nå for å få oversikt over situasjonen. Så langt er halvpartens av kommunens rundt 1000 russ testa, og bare én bekreftet smittet.

- Det vi kan si akkurat nå er at vi står overfor et utbrudd som har potensiale til å bli stort, sier Brattland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer