Apekopper:

Utbruddet sprer seg

I Storbritannia oppdager de nye tilfeller hver dag. Israel, Sveits og Østerrike har registrert sine første tilfeller. Alle bør være bekymret, ifølge USAs president.

15 LAND: Apekopper er nå påvist i 15 land. Over halvparten av de bekreftede eller mistenkte tilfellene stammer fra Spania og Portugal. Her fra Lisboa i Portugal. Foto: NTB
15 LAND: Apekopper er nå påvist i 15 land. Over halvparten av de bekreftede eller mistenkte tilfellene stammer fra Spania og Portugal. Her fra Lisboa i Portugal. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Israel, Sveits og Østerrike føyer seg inn på den stadig voksende lista over land med bekreftede tilfeller av apekopper.

I alt er det nå registrert over 80 bekreftede tilfeller av viruset i til sammen 15 land, inkludert USA, Canada, Australia og flere europeiske land, ifølge BBC.

Felles for de fleste tilfellene er at de kan spores til reisende til eller fra Vest-Afrika. Det endret seg i dag. Storbritannia har nå påvist flere lokale tilfeller, som vil si at viruset sprer seg på egen hånd i øyriket.

- Vi finner flere tilfeller hver dag, sier sjefrådgiver Susan Hopkins i UK Health Security Agency til BBC, som varsler oppdaterte - og dermed høyere - smittetall mandag.

Søndag var antallet smittede i Storbritannia om lag 20, ifølge Hopkins.

Motstridende meldinger

USAs president Joe Biden mener det voksende apekopp-utbruddet er «noe alle bør være bekymret over». Sverige har klassifisert sykdommen som allmennfarlig, etter at de registrerte sitt tilfelle av virussykdommen torsdag.

Ved å gi apekopper en slik klassifisering trer den svenske smittevernloven i kraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer