Utbryterartisten forsøker å låse seg inn i baggen - og få med seg nøkkelen

Peter Faulding har brukt halvannet år på å klare «tidenes utbrytertriks» for å løse dødsgåten rundt superspionen og kodeknekkeren Gareth Williams (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): MI6-spionen og kodeknekkeren Gareth Williams ble i august 2010 funnet død i sin egen leilighet.

Dødsfallet har vært et stort mysterium for politiet, som ikke har forstått hvordan Williams kunne ende opp død inne i en låst sportsbag - med nøklene til låsen inne i bagen. Williams ble funnet naken i baggen inne på sitt eget baderom, etter at han ikke møtte opp på jobb på ei uke.

Williams rolle i den britiske etteretningstjenesten og de mystiske omstendighetene rundt dødsfallet har også ført til et vell av konspirasjonsteorier. Williams var en svært dyktig matematiker som knekte koder for etteretningen.

«Klaustrofili» De siste dagene har det vært holdt en offentlig høring for å få klarhet i omstendighetene rundt dødsfallet, som enkelte konspirasjonsteoretikere hevder var et drap utført av chilensk etteretning.

Konklusjonen etter høringen er ikke gode nyheter for de etterlatte, dødsfallet vil etter all sannsynlighet forbli et mysterium, men enkelte teorier kan likevel utelukkes.

Gareth Williams frekventerte internettsider for personer som tenner på trange rom, «klaustrofili». En teori har vært at Williams selv klarte å komme seg inn i baggen, som kun måler 81*48 cm, låste den fra innsiden og klarte å få med seg nøkkelen inn. Williams ville ved dette oppnå seksuell tenning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer