NY-STIFTET ORGANISASJON: Fattignettverket Norge ble stiftet denne uka, med disse til stede: Fra høyre Bjørn Riiser, Odd-Rune Tollhaug, Hanne Cecilie Funder Paulsen, Sverre Rusten, Berit Mathisen, Rolf Solvang og Wenche Andersen. Foto: Privat
NY-STIFTET ORGANISASJON: Fattignettverket Norge ble stiftet denne uka, med disse til stede: Fra høyre Bjørn Riiser, Odd-Rune Tollhaug, Hanne Cecilie Funder Paulsen, Sverre Rusten, Berit Mathisen, Rolf Solvang og Wenche Andersen. Foto: PrivatVis mer

Utbrytere danner nytt fattig-nettverk etter intern strid i Velferdsalliansen

Fattignettverket Norge kan gi Velferdsalliansen konkurranse om Nav-penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter langvarig bråk i paraplyorganisasjonen Velferdsalliansen, hvor Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og Aleneforeldreforeningen er blant de mest kjente medlemsorganisasjonene, har utbrytere nå gått sammen om en ny og konkurrerende organisasjon.

Sverre Rusten i Fattighuset bekrefter at Fattighuset er en av stifterne i organisasjonen med navnet Fattignettverket Norge. De tre andre er Stiftelsen selvhjelpens hus, ASI Oppland og Straffedømtes organisasjon i Norge (SON). Flere andre skal være i ferd med å melde seg inn.

Lover Nav-søknad - Min første spådom er at vi har doblet antallet i løpet av noen uker, sier Rusten til Dagbladet. Han tipper at organisasjonen i løpet av et års tid vil ha titalls medlemmer, altså et sted mellom 10 og 30 medlemsorganisasjoner.

- Startes organisasjonen som en motvekt mot Velferdsalliansen?

- Jeg vil helst ikke sammenlikne oss med dem, men jeg håper at vi kan bli det Velferdsalliansen burde ha vært, sier Rusten.

Han forteller at den nye organisasjonen vil søke om penger fra Nav, i likhet med Velferdsalliansen som de siste årene har fått årlige tilskudd på cirka fire millioner kroner.

Dårlig skjult spark - Det vil vi gjøre så fort vi kan, sier Rusten, som tror at en søknad vil bli sendt inn neste år. Han opplyser at det ikke er noen ansatte i den nye organisasjonen, og ikke noe sekretariat.

- Bare ordet sekretariat har en litt dårlig klang i våre kretser, sier Rusten med et dårlig skjult spark til Velferdsalliansen, som de siste månedene har opplevd medlemsflukt etter langvarig intern rivalisering og blant annet anklager om mobbing.

FÅR KONKURRANSE: Styreleder Johanna Engen i Velferdsalliansen fikk i 2010 Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon for sitt arbeid mot fattigdom. Nå kan hun og Velferdsalliansen få konkurranse av et nytt nettverk bestående av tidligere medlemsorganisasjoner. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FÅR KONKURRANSE: Styreleder Johanna Engen i Velferdsalliansen fikk i 2010 Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon for sitt arbeid mot fattigdom. Nå kan hun og Velferdsalliansen få konkurranse av et nytt nettverk bestående av tidligere medlemsorganisasjoner. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer