Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utbrytergruppe fra PKK tar ansvaret for Ankara-angrep

Minst 37 ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kurdistans frihetsfalker (TAK), en utbrytergruppe av PKK, har tatt på seg ansvaret for bombeangrepet i Ankara søndag kveld der minst 37 ble drept, skriver NTB.

TAK påtok seg også ansvaret for angrepet mot en militærbuss i Ankara 17.januar der 28 mennesker ble drept, og hevde de stod bak et angrep på en flyplass i Istanbul i januar.

To selvmordsbombere
Tyrkisk politi mener det var to selvmordsbombere da en bil kjørte inn på Kizilay-plassen og gikk i lufta søndag kveld.

En kvinne født i 1992 fra byen Kars øst i Tyrkia, og en mannlig tyrkisk statsborger skal være identifisert som selvmordsbomberne.

37 mennesker ble drept, og minst 71 såret under angrepet. Onsdag ble tilstanden betegnet som kritisk for sju av ofrene.

Eksplosjonen skjedde like ved den travle Kizilay-plassen, ved Güven-parken sentralt i den tyrkiske hovedstaden.

Andre på en måned
Det travle shoppingområdet er også et knutepunkt for kollektivtransport. Mange bussruter har stoppesteder rundt parken og en stor metrostasjon ligger i området.

Eksplosjonen kommer mindre enn en måned etter at et bilbombe ble utløst i Ankara sentrum og drepte 29 personer. Kurdiske militante grupper tok på seg skylden for dette angrepet. Tyrkiske myndigheter har anklaget den kurdiske YPG-militsen i Syria for å ha utført angrepet i samarbeid med den kurdiske PKK-geriljaen i Tyrkia. 14 personer ble siktet etter selvmordsangrepet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart