MÅTTE SENKE: Ingen ville betale prisantydningen på 16,5 millioner kroner for eplehagenpå Ljan. Illustrasjon: Atelier Oslo
MÅTTE SENKE: Ingen ville betale prisantydningen på 16,5 millioner kroner for eplehagenpå Ljan. Illustrasjon: Atelier OsloVis mer

Utbygger snur og selger med rabatt

Ingen ville betale prisantydningen på 16,5 millioner kroner for eplehagen på Ljan og utbygger ville ikke kutteprisen. Men nå har utbygger snudd og selger med rabatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Tidligere i november omtalte Finansavisen eplehageprosjektet i Herregårdsveien 2 E på Ljan i Oslo. I dag står det en enebolig og et uthus på den 1,5 mål store tomten, men det foreligger godkjente planer for oppføring av seks rekkehus på eiendommen.

Utbygger bak prosjektet er Østensjø Bygg og Eiendom, som eies 100 prosent av investor Øivind Schage Førde. Han kjøpte eiendommen av Trine Jøranli for 9,75 millioner kroner på slutten av 2015.

Men i stedet for å føre opp boligene selv, la han ifølge avisen det ubygde prosjektet ut for salg i midten av september, med prisantydning på 16,5 million er kroner.

Ombestemte seg

Cirka to måneder senere, i midten av november, fortalte eiendomsmegler Eirik Norheim i Krogsveen til Finansavisen at prosjektet fortsatt var usolgt.

Siden toppen i april er boligprisene nå ned 10,1 prosent i Oslo i snitt, ifølge tall fra Eiendom Norge. Hvordan prisene har utviklet seg nå i november blir kjent neste uke.

«Vi opplever fortsatt at utbyggere er interessert i utviklingseiendom, men endel er blitt litt engstelige for utviklingen i markedet», uttalte Norheim da til Finansavisen.

Norheim fortalte videre at «det har vært snakk om bud på opp mot prisantydning, men da av en type avtale som ikke innebærer et rent salg. Ingen har vært villig til å betale 16,5 millioner i et rent salg. De som har vist interesse har primært vært interessert i å gjøre det til et felles prosjekt med eier».

Resultatet var at utbygger i stedet ombestemte seg og ville føre opp de seks rekkehusene selv.

De seks rekkehusene har en størrelse på mellom 111 og 133 kvadratmeter og samlet salgssum på 46 millioner kroner, ifølge Norheim. Snitt kvadratmeterpris blir på rundt 62.000 kroner.

Betydelig rabatt

Men nylig endret det seg. På Finn.no står eiendommen nå som solgt.

Norheim ønsker ikke å kommentere hva prisen ble, men etter det Finansavisen endte salgssummen rundt 14 millioner kroner, rundt 2,5 millioner under opprinnelig prisantydning.

- Prisen gjenspeiler det markedet man er i om dagen og selger er godt fornøyd med salgsprisen. Mange er usikre på utprisene og da må man holde igjen på tomtekost, sier Norheim.

Hvem som er kjøper, er foreløpig uvisst, men ifølge Norheim er det snakk om erfarne eiendomsaktører.

- Dette er en kjøper med lang fartstid i markedet. Det er ikke noen førstereisgutter som har kjøpt, sier han til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
- Svakt sentiment i aksjemarkedet
Pareto ser høyere oppside i Borr Drilling