HYTTELIV

Utbyggerboom til fjells

En hytte er ikke lenger hva det engang var. Tomter til fem millioner rives vekk og sultne fjellfolk står på venteliste for å skaffe seg eksklusive fritidsboliger.

ENORM ETTERSPØRSEL: Hyttemarkedet ekspanderer. Folk bruker enorme summer på hytta. Samtidig spiser de seg innover den norske fjellheimen. Eiendomsmegler Hallvard Brekke Klingen hadde 450 navn på lista da nye tomter ble lagt ut på toppen av Kvitfjell i fjor. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ENORM ETTERSPØRSEL: Hyttemarkedet ekspanderer. Folk bruker enorme summer på hytta. Samtidig spiser de seg innover den norske fjellheimen. Eiendomsmegler Hallvard Brekke Klingen hadde 450 navn på lista da nye tomter ble lagt ut på toppen av Kvitfjell i fjor. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hallvard Brekke Klingen peker utover den nyeste fjellsiden Varden, på toppen av Kvitfjell. Bak oss ligger milevis med nesten ubrukte langrennsløyper som strekker seg langt innover snaufjellet - her er det bare en mil til Skeikampen eller 2,5 til Gålå.

Foran oss er anleggsarbeidere i full aktivitet. De signalgule klærne deres bryter mot den hvite snøen. Massive anleggsmaskiner kjører i skytteltrafikk opp fjellsida. Her er det bare anleggsvei foreløpig.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer