Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utbytting

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Antallet aupairer er firedoblet på fire år, men samtidig er det en tendens til å bruke denne formen for ungdomsutveksling som en fordekt bruk av billig arbeidskraft. Kontraktenes bestemmelser om begrenset arbeidstid brytes og enkelte av deltakerne arbeider på rene slavekontrakter, har mastergradsstudenten Marianne Hovdan vist. Hennes funn er gjengitt i Dagbladet og Klassekampen.
  •  Det økte omfanget i Norge er et uttrykk for det norske velstandsnivået. En voksende middelklasse med utearbeidende foreldre og små barn bruker aupairer som barnepassere og husholdere. At de da tyr til ulovligheter er også i samsvar med den grådighetskultur som ellers brer seg i det nyliberale samfunn. Aupairordningen skal bidra til å styrke mellommenneskelig forståelse og ikke være en ressurs som norske familier fritt kan forsyne seg av. Vi er enig i at det trengs en modernisering av regelverket og ordninger som gir de unge aupairene beskyttelse mot utnytting og utbytting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!