Utdanner egne IT-konsulenter

Datautdannede kan velge og vrake i feite tilbud fra arbeidsgivere i desperat jakt etter IT-kompetanse. Vikarbyrået Manpower har tatt konsekvensen og utdanner sine egne IT-konsulenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har et komplett kurstilbud fra brukerstøtte via drift til implementering av systemer, sier direktør Stein Caspersen hos Manpower IT-konsulenter.

Vikarer med gode basiskunnskaper kan tilegne seg all nødvendig kunnskap om informasjonsteknologi (IT).

Manpower tjener langt mer på å leie ut en datakonsulent sammenliknet med en kontorvikar.

IT-konsulenter som er fast ansatt i Manpower kan tjene fra 250000 kroner i året og oppover.

- Vi leier gjerne ut IT-konsulenter til store datafirmaer som igjen leier dem ut til sine kunder, sier opplæringsleder Erik Wilvang i Manpower.
Ved å utdanne vikarene risikerer Manpower å gjøre konsulentene så attraktive at de får jobbtilbud fra oppdragsgiveren. Dette ser ikke Wilvang på som en ulempe.

- Det er god markedsføring for oss. Kundene som ansetter våre vikarer, kommer gjerne tilbake etter flere, sier Wilvang.

Når Manpower bekoster lang utdannelse på sine IT-konsulenter, sikrer de seg med plikttjeneste i etterkant.

- Flere arbeidsgivere vil i framtida måtte betale for å utdanne sin egen arbeidskraft, sier markedsdirektør Odd-Erik Martinsen i Arbeidsdirektoratet.

Han mener ledigheten i Norge kommer til å ligge på et internasjonalt lavt nivå i mange år framover.

- Det blir krevende i tida framover å finne kvalifisert arbeidskraft, påpeker han. Martinsen mener at stadig flere grupper som har hatt vansker med å finne jobb, vil få det lettere på arbeidsmarkedet. Blant disse er innvandrere og yrkeshemmede.

ETTERTRAKTET:</B> Det er kamp om arbeidskraft med IT-kompetanse i dagens arbeidsmarked. Nå har Manpower begynt å utdanne egne IT-konsulenter.