- Utdanner selvmordsbombere i Danmark

Men dansk etterretning får utvist ikke mistenkt "lærer" fra Nord-Irak.

BARE NESTEN:  Den unge mannen på bakken ble overmannet av sikkerhetsstyrker da han var på vei inn i en shiamuslimsk moske i oljebyen Kirkuk 250 kilometer nord for Iraks hovedstad Bagdad 1. mai. Han har et bombebelte synlig festet til overkroppen. Foto: AP/SCANPIX.
BARE NESTEN: Den unge mannen på bakken ble overmannet av sikkerhetsstyrker da han var på vei inn i en shiamuslimsk moske i oljebyen Kirkuk 250 kilometer nord for Iraks hovedstad Bagdad 1. mai. Han har et bombebelte synlig festet til overkroppen. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Dansk etterretning anklager en nordiraker, som har opphold på humanitært grunnlag i Danmark, for å være sentral i rekruttering av terrorister i Nord-Europa.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) mener at 42 år gamle Ahmer Ihsan Namik Saeed har vært hovedansvarlig for rekruttering av terrorister som sendes til Irak, skriver Politiken.

Dette går fram av domsutskrifter fra flere terrorsaker i Tyskland, og bekreftes av hemmeligstemplede forhørsrapporter fra marokkansk etterretning, som den danske avisen har fått tilgang til.

Marokko

Ifølge domsutskriftene har Saeed hatt tett kontakt med terroranklagede marokkanere som samarbeider med organisasjonen Al-Qaida i Irak.

Flere pågrepne marokkanere skal i avhør ha fortalt hvordan Saeed har bistått unge marokkanske menn, som har hatt et ønske om å reise til Irak for å bli selvmordsbombere.

PET har i over ett år forsøkt å utvise Saeed og hevder at han utgjør en fare for rikets sikkerhet, men har ikke fått medhold av den danske flyktningnemnda fordi nordirakeren risikerer forfølgelse og tortur i hjemlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer