Utdanningsforbundet har 1 milliard streikekroner

Til tross for fire streiker på seks år er streikekassa i Utdanningsforbundet så full at lærerne får full kompensasjon mens streiken pågår.

MYE PENGER: Utdanningsforbundet og leder Ragnhild Lied har 1 milliard kroner i streikekassa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MYE PENGER: Utdanningsforbundet og leder Ragnhild Lied har 1 milliard kroner i streikekassa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utdanningsforbundet har gitt beskjed om at streikekassen er fetere enn noen gang tidligere, sier lærer Roger Bortne ved Hop skole på Askøy til Bergens Tidende.

Og Bortne har helt rett, ifølge sekretariatssjef Lars Erik Wærstad i forbundet. Til tross for fire streiker siden 2008 har det ikke vært vanskelig å fylle opp streikefondet.

- Det har ikke kostet oss mer enn at vi har fylt opp igjen med renter. Vi må streike lengre og tyngre om det skal bli en utfordring, sier han til avisen.

Forbundet hadde ved nyttår en egenkapital på 996 millioner kroner - av dette er 733 millioner i et eget streikefond. Wærstad sier de kan bruke hele egenkapitalen på streiken om nødvendig.

- Alt i alt har vi nok over 1 milliard nå, sier han.

Utdanningsforbundet gir streikende medlemmer bidrag som tilsvarer nettolønna. Ettersom streikebidraget er skattefritt, vil ikke lærerne tape økonomisk på arbeidskonflikten.

(NTB)