Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utdrikningslag brutalt stoppet av politiet

Trodde deltaker utkledd som kidnapper kunne være drapsmann.

Et utdrikningslag som var på feil sted til feil tid, ble stoppet av politiet. Her undersøkes stedet der en mann ble skutt og drept i Gøteborg sentrum lørdag.
Foto: ADAM IHSE / Scanpix
Et utdrikningslag som var på feil sted til feil tid, ble stoppet av politiet. Her undersøkes stedet der en mann ble skutt og drept i Gøteborg sentrum lørdag. Foto: ADAM IHSE / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Gøteborg tok ingen sjanser da en gjengleder i dag morges ble skutt og drept på åpen gate.

To timer etter drapet ble et utdrikningslag utkledd som maskerte kidnappere dratt ufrivillig inn i mordetterforskningen, skriver svenske Aftonbladet.

Kidnappet brud Tre deltakere ble observert i det de kidnappet en kommende brud inn i en bil på Skanstorget i sentrum av byen, for så å kjøre av gårde. Kort tid etter stoppet en politibil følget og siktet sine våpen mot dem.  

- Plutselig kom fire sivile politifolk med våpen og skrek til oss at vi måtte legge oss ned på bakken, sier Nicco til Aftonbladet.

De tre vennene var maskerte med palestinaskjerf, nylonstrømper og kaps. Utdrikningslaget hadde ikke fått med seg at det hadde skjedd et mord knapt en time tidligere i det samme området.  

- Etter en stund oppdaget vi at en svart bil fulgte etter oss, og det var veldig merkelig da føreren og passasjeren i bilen byttet plass i i fart gjennom en rundkjøring, forteller Nicco.  

Trodde det var planlagt Da utdrikkingslaget var fremme og gikk ut av bilen, kom politifolkene stormende.  

- «Ta det rolig, vi er et utdrikningslag», skrek jeg til dem, men de bare skrek tilbake om at vi måtte legge oss ned. Jeg ble redd og fikk verdens største adrenalinkick. Det var utrolig skremmende, forteller Nicco.

De tre kidnapperne måtte ligge på bakken mens de sivile politibetjentene siktet på dem med våpnene. Den kommende bruden satt fortsatt i bilen, overbevist om at det hele var en del av opplegget. Hun ble også hentet ut av bilen og måtte legge seg på bakken.  

Fant lik genser Politiet gikk igjennom bilen og alle eiendeler i den. Der fant de en hettegenser lik den drapsmannen hadde blitt observert i.  

- jeg måtte stille meg mot en vegg hvor de tok bilder av meg og genseren. Så måtte jeg gå fram og tilbake mens de gransket meg, forteller han.  

En knapp time seinere kunne politiet konstatere at de fire aldeles ikke hadde noe med hendelsen og gjøre.

- De oppførte seg litt merkelig, men vi innså til slutt at det var snakk om et utdrikkingslag. Det var ekstremt dårlig timing, sier Ulf Edberg ved politiet i Gøteborg til Aftonbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media