Ute av fengsel

Etter nesten 16 år i fengsel, er Varg Vikernes (36) en fri mann.

FRI MANN: Varg Vikernes har flyttet hjem til familien i Telemark, etter nesten 16 år i fengsel. Foto: Ingun Mæhlum/Dagbladet
FRI MANN: Varg Vikernes har flyttet hjem til familien i Telemark, etter nesten 16 år i fengsel. Foto: Ingun Mæhlum/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): - Jeg kan bekrefte at jeg har sluppet ut av fengsel, sier Vikernes til Dagbladet.

I februar i år mottok han den endelige beskjeden fra Kriminalomsorgen om at han skulle prøveløslates i sommer.

Og for et par uker siden slapp han ut.

Vikernes har de siste par åra vært på såkalt åpen soning i Tromsø, hvor han har brukt mye tid på studier ved Universitetet i byen.

Fire avslagNå har han flyttet hjem til familien på et småbruk i Telemark, hvor han bor sammen med sin franske kone og sin halvannet år gamle sønn.

- Jeg har meldeplikt i ett år. Hver fjortende dag den første tida, deretter en gang i måneden, sa Vikernes til Dagbladet tidligere i år.

Vikernes skulle etter dommen (21 år) fra 1994, vært prøveløslatt i 2006, men på grunn av en ny lovbestemmelse somkom i 2002, fikk han to nye år.

36-åringen fikk fire avslag på søknaden om prøveløslatelse før han fikk det endelige svaret.

- Jeg har nesten ikke sett sønnen min siden han kom til verden. Selv om jeg hører stemmen hans på telefonen nesten hver dag er det veldig tøft å ikke være til stede når han vokser opp. Jeg savner familien min. Og jeg ser fram den dagen jeg kan jobbe på småbruket, lage musikk, skrive bøker og være sammen med kone og barna hele døgnet - og leve et normalt liv som familiefar, uttalte Vikernes til Dagbladet i fjor sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer