Ute av fengsel

Etter nesten 16 år i fengsel, er Varg Vikernes (36) en fri mann.

FRI MANN: Varg Vikernes har flyttet hjem til familien i Telemark, etter nesten 16 år i fengsel. Foto: Ingun Mæhlum/Dagbladet
FRI MANN: Varg Vikernes har flyttet hjem til familien i Telemark, etter nesten 16 år i fengsel. Foto: Ingun Mæhlum/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): - Jeg kan bekrefte at jeg har sluppet ut av fengsel, sier Vikernes til Dagbladet.

I februar i år mottok han den endelige beskjeden fra Kriminalomsorgen om at han skulle prøveløslates i sommer.

Og for et par uker siden slapp han ut.

Vikernes har de siste par åra vært på såkalt åpen soning i Tromsø, hvor han har brukt mye tid på studier ved Universitetet i byen.

Fire avslag
Nå har han flyttet hjem til familien på et småbruk i Telemark, hvor han bor sammen med sin franske kone og sin halvannet år gamle sønn.

- Jeg har meldeplikt i ett år. Hver fjortende dag den første tida, deretter en gang i måneden, sa Vikernes til Dagbladet tidligere i år.

Vikernes skulle etter dommen (21 år) fra 1994, vært prøveløslatt i 2006, men på grunn av en ny lovbestemmelse som
kom i 2002, fikk han to nye år.

36-åringen fikk fire avslag på søknaden om prøveløslatelse før han fikk det endelige svaret.

- Jeg har nesten ikke sett sønnen min siden han kom til verden. Selv om jeg hører stemmen hans på telefonen nesten hver dag er det veldig tøft å ikke være til stede når han vokser opp. Jeg savner familien min. Og jeg ser fram den dagen jeg kan jobbe på småbruket, lage musikk, skrive bøker og være sammen med kone og barna hele døgnet - og leve et normalt liv som familiefar, uttalte Vikernes til Dagbladet i fjor sommer.

Film om «Greven»
I september begynner innspillingen av «Lords of chaos» - filmen om Vikernes og det norske black metal-miljøet. Filmen er basert på boka «Lord of chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal underground» av Didrik Søderlind og Michael Moynihan. Ikke alle i black metal-miljøet er like begeistret over filmatiseringen.

- Jeg er heller ikke videre begeistret, sier Vikernes til Dagbladet.

- Hendelsene som skjedde er interessante og fascinerende, uttalte produsent Stuart Pollok til Dagbladet.

Vikernes, også kalt «Greven», ble 16. mai 1994 dømt til 21 års fengsel for drapet på Øystein Aarseth og for å ha brent ned Åsane kirke i Bergen, Skjold kirke i Vindafjord og Holmenkollen kapell i Oslo - og for forsøk på brannstiftelse i Stortveit kirke i Bergen.

 


BLIR FILM: Til høsten starter innspillingen av filmen og Vikernes og det norske black metal-miljøet. Foto: Ingun Mæhlum/Dagbladet
BLIR FILM: Til høsten starter innspillingen av filmen og Vikernes og det norske black metal-miljøet. Foto: Ingun Mæhlum/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer