Ute av grotta etter tolv døgns helvete

Den skadde forskeren Johann Westhauser (52) er endelig i sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det gikk fryktelig galt natt til søndag for snart to uker siden da Johan Westhauser (52) og to kamerater var nådd dypt ned i hulesystemet som nettopp han oppdaget for 12 år siden.

Nå er han reddet ut av grotta, melder Aftonbladet.

Etter tolv døgn i Riesending-grottas kalde, fuktige mørke, kunne den skadde grotteforskeren føres i sikkerhet klokka 11.44 i dag, melder tyske medier.

- Den skadde er oppe og skal nå undersøkes av medisinsk personell, skriver Bayerns fjellredningstjeneste i en pressemelding.

Johan Westhauser og de to kameratene var nådd sju kilometer innover i grotta, da han ble truffet i hodet av tunge steiner som ramlet ned fra taket. Hjelmen ble knust og 52-åringen påført alvorlige skader i hode og bryst.

For å komme inn i de kompliserte hulene, er det først nødvendig å fire seg 300 meter rett ned. Etterpå følger 700 meter med klatring og tidvis bruk av tau. Denne etappen er i seg selv krevende - og tar lengre tid å tilbakelegge under returen. 

Det tok to dager før de første redningsfolkene kom fram til skadde Westhauser, og ytterligere et par dager før leger kunne vurdere skadesituasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer