Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ute av kontroll

Når Carl I. Hagen er i Spania, danser urokråkene på bordet. I fjor forstyrret de Hagens opplegg for kommunevalgkampen med egne innvandringspolitiske møter. Torsdag demonstrerer seks av partiets stortingsrepresentanter åpenlyst mot sin partileder. Annerledes kan ikke Hedstrøm-showet i gågata i Fredrikstad oppfattes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Frp-formannen er tilsynelatende avslappet i sin kommentar til at fire av stortingsgruppas medlemmer, bak ryggen på den lokale Frp-ledelsen, legger veien fra sitt eget fylke til gågata i Fredrikstad for å slutte seg til de to urokråkene i Østfold. Jeg skulle gjerne vært flue på veggen da Hagen lettet på ventilen overfor sin Eli i rekkehuset på Costa Blanca i går og sett hvilken kraft han la i golfslagene.
  • Arrangementet kommer like etter at Hagens plan for å gjøre partiet stuerent og å gå på frierferd til Kristelig Folkeparti og Høyre er blitt brettet ut for offentligheten. Et viktig ledd i denne planen er å få en skikkelig organisasjonskultur. Det demonstrerer Hedstrøm og hans politiske venner suveren forakt for.
  • Også Frp's intellektuelle alibi, professor Fridtjof Frank Gundersen, har gått offentlig ut på urokråkenes side. Det betyr at Hagen har en fjerdedel av stortingsgruppa si mot seg.
  • Det kan være at Hagen nok en gang klarer å roe ned situasjonen. For hans politiske frekkhet er uten grenser. I et sommerintervju i Nationen i går hevdet Hagen at det er en myte at Fremskrittspartiet er et protestparti eller tenker på hva som kortsiktig er populært. Slik snakker en partileder som inderlig ønsker å få bli med i regjeringsforhandlinger på borgerlig side etter stortingsvalget.
  • Men partiet hans ble jo dannet som et protestparti mot skatter, avgifter og offentlige inngrep. Om det i hele sin historie har vært innvandringsfiendtlig og spilt på velgernes frykt for kriminalitet, har intensiteten variert med strømningene i befolkningen. Og de formål Frp vil gi mest penger til, er alltid de som har størst oppmerksomhet i mediene. Det passer like dårlig for et regjeringsparti som slett organisasjonskultur.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media