- Ute av kontroll

Ahmed Akkari (28) startet proteststormen etter Muhammed-tegningene. Nå frykter han at raseriet er ute av kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRHUS/KØBENHAVN: Dagbladet.no fulgte i går kveld den unge, drapstruede imamen Ahmed Akkari fra hjembyen Århus til TV-studioet i København, der han i direktesending til Danmark og flere islamske land oppfordret alle til å besinne seg.

- Vi har ført vår sak politisk og juridisk, og brukt det frie ord helt fra starten av. Vi ønsker ikke at noen bruker voldelige midler, fordi vi mener at det skader vår sak, sier han til Dagbladet.no.

Etter at Jyllands-Posten publiserte karikaturtegningene av Muhammed, startet 27 muslimske foreninger i Danmark en storm av protest. De samlet inn 17000 underskrifter mot publiseringen, de ba om møter med redaktørene, skrev leserbrev og mobiliserte ambassadører fra islamske land i Danmark.

- Ble ikke hørt

Da Jyllands-Posten ikke ville beklage og statsminister Fogh Rasmussen nektet å møte ambassadørene, ledet Akkari en delegasjon som reiste rundt i den arabiske verden med Muhammed-tegningne for å samle politisk støtte i saken. Delegasjonen har fått sterk kritikk for å ha bidratt til den vreden som den siste uken har ført til brenning av norske og danske ambassader i flere arabiske land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.