Smittespredning i Europa:

- Ute av kontroll

Smitten sprer seg raskt i store deler av Europa.

MADRID: Legen Mireya Nadal er på vei for å behandle en Covid-19-pasient i sitt eget hjem i Madrid tidligere denne uka. Nå varsles det «drastiske tiltak» i Spania. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB
MADRID: Legen Mireya Nadal er på vei for å behandle en Covid-19-pasient i sitt eget hjem i Madrid tidligere denne uka. Nå varsles det «drastiske tiltak» i Spania. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge har den siste tida registrert flere lokale smitteutbrudd. I Trondheim, hvor det har blitt påvist en ny variant av viruset, i Hammerfest og i Oslo, hvor samtlige bydeler har vært røde.

Også ellers i Europa øker smitten, og flere land rapporterer nå om rekordhøye smittetall. Det bekymrer flere politikere, som frykter at gjenoppblomstringen er ute av kontroll.

Rekordhøye smittetall

I Spania har over en million testet positivt for covid-19 siden pandemien fikk fotfeste i landet. Bare det siste døgnet har det blitt registrert nærmere 17 000 nye tilfeller. Spanias helseminister, Salvador Illa, opplyser om at «drastiske tiltak» vil bli innført for å bekjempe den nye bølgen, skriver The Guardian.

- Den andre bølgen er en realitet. I mange områder av landet vårt er pandemien ute av kontroll, sier han.

Italia var lenge et av landene i Europa som var hardest rammet av pandemien, men smittekurven flatet ut og samfunnet ble gradvis gjenåpnet.

De siste ukene har imidlertid smitten blomstret opp igjen. Torsdag meldte helsemyndighetene om over 16 000 nye smittetilfeller det siste døgnet, noe som tilsvarer ny rekord. Til sammenlikning ble det i september meldt om under 2000 nye tilfeller daglig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer