Ute før helga?

Vidar Kleppes skjebne i Frp blir trolig avgjort før helga. Det bekrefter sentralstyremedlem og leder av den såkalte «dødsskvadronen», Kenneth Svendsen, overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På gruppemøtet i morgen vil jeg kreve rask avklaring. Jeg kan ikke se at Vidar Kleppe har kommet med noen innrømmelser etter kritikken han fikk på gruppemøtet forrige fredag. Om han nå skulle bli tvunget av sitt eget fylkeslag til å komme med beklagelser, er ikke det nok til å gjenoppbygge tilliten i stortingsgruppa, sier Kenneth Svendsen til Dagbladet.

Svendsen sier det ikke er noe i veien for at stortingsgruppa kan fremme forslag om suspensjon eller eksklusjon av Kleppe. Dersom det skjer i morgen, kan sentralstyret behandle saken torsdag eller fredag denne uka.

Avgjørende

- Jeg tror gruppemøtet i morgen blir avgjørende, sier Svendsen. Han ledet delegasjonen som forrige uke reiste til Vest-Agder Frp for å fortelle at Kleppe ikke har tillit hos sine kolleger i Stortinget.

Generalsekretær Geir Mo vil ikke kommentere Svendsens uttalelser, men bekrefter at morgendagens gruppemøte kan bli avgjørende for Kleppe-saken.

Løsning

- Det var i stortingsgruppa denne saken oppsto, og det er der den må finne sin løsning. Vi kan ikke fortsette med å ha gruppemøter på elleve minutter. Vi må komme fram til vanlige arbeidsformer, sier Mo til Dagbladet.

En delegasjon fra Vest-Agder Frp møtte i går Carl I. Hagen og den øvrige partiledelsen til et slags forsoningsmøte om Kleppe. På gruppemøtet i morgen vil Carl I. Hagen fortelle gruppa hva som kom ut av dette møtet.

Men det Svendsen nå sier, tyder på at det er tvilsomt om Kleppe overlever uka som Frp-representant.

Må vise anger

- Kleppe burde på eget initiativ kommet med en beklagelse dersom dette skulle være troverdig. For mange i gruppa har nok Kleppe for lengst gått over grensen. For andre kan det hende det hjelper dersom han erkjenner at han har gjort feil og lover bot og bedring. Men han må i så fall legge seg helt flat. Han må vise seg som en angrende synder, sier Svendsen.

Han sier det kan tenkes gruppa vil kreve både muntlig og skriftlig botsøvelse fra Kleppe.

Men slik Kleppe har uttalt seg de siste par ukene, er det ingenting som tyder på at han mener han har noe å beklage. Dermed vil mistillitserklæringen 14 av gruppas medlemmer undertegnet forrige uke, fort bli omgjort til et krav om suspensjon eller eksklusjon av Kleppe.