Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utelatt fra forhandlingene om krisepakkene

Rødt og MDG reagerer på at blir holdt utenfor mens de andre partiene på Stortinget forhandler om milliarder til økonomiske krisepakker.

UTELATT: Bjørnar Moxnes (R) og Une Bastholm (MDG) fikk ikke være med på forhandlingene mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTELATT: Bjørnar Moxnes (R) og Une Bastholm (MDG) fikk ikke være med på forhandlingene mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Det skjedde forrige helg, og mandag ettermiddag skjedde det igjen, på et møte avtalt søndag ettermiddag da en utvidet finanskomité var samlet. Søndag deltok alle partiene, inkludert Rødt-leder Bjørnar Moxnes og MDGs nasjonale talsperson Une Aina Bastholm, som begge trodde de også skulle få delta på mandag, da dette møtet ble avtalt.

- Mandag kveld fikk vi beskjed om at de andre partiene først skulle bli enige, og så skulle de orientere oss om hva de ble enige om, sier Bastholm til Klassekampen.

Verken Rødt eller MDG har fått noen formell begrunnelse for hvorfor de ikke får være med. Aps Hadia Tajik sier tidspresset gjorde det nødvendig å velge bort forhandlingsparter.

Finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug i Frp sier de har forhandlet med «de partiene vi mener det er størst grunnlag for å diskutere med».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!