Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uteligger i protest mot EØS-regler

Mannen som tisser i naboens hage lover å rydde opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først om et par uker kommer dommen fra Kristiansand tingrett i tvisten om en bolighandel i fjor høst. En kvinne har gått rettens vei for å få opphevet kjøpet av et rekkehus til halvannen millioner kroner fordi naboen tisser i hagen hennes og forsøpler nabolaget.

Selgeren, som bare bodde i rekkehuset i fire måneder før han solgte igjen, hevder at han ikke har holdt noe skjult. Tingretten var på befaring i dag, og saksøkerens prosessfullmektig Svein Kjetil Stallemo var ikke mer innstilt på noe kompromiss etter befaringen.

- Naboen bor ute på trappa både vår, sommer og høst. Han har ikke innlagt vann og gjør sitt fornødne i nabolaget, bruker saksøkers utendørs vannkran og har tannbørsten hengende i et tre, sier saksøkerens prosessfullmektig Svein Kjetil Stallemo til Fædrelandsvennens nettutgave.

Dessuten har mannen tilgang til kvinnens kjeller fordi sikringsskapene til begge leilighetene står samme sted. 

-Alle kunne se søppelet

 Selgerens advokat Arne Meidell mener at dette ikke er noe katta i sekken-kjøp fordi alle kunne se søppelet som flyter på utsiden av huset, inklusiv kjøperen.

Naboen, som har utløst krangelen med sin noe uvanlige livsstil i tett boligstrøk, er ikke stevnet som vitne. Han har bodd i rekkehusleiligheten siden han arvet den på 80-tallet.


Kamp for kystfisket
Overfor Fædrelandsvennen på nett forklarer mannen av livsstilen er et resultat av myndighetenes uvilje mot å legge forholdene til rette for kystfiskere. Han vil ikke ha uføretrygd.

Han betegner forholdene rundt huset som bagateller og peker på at han aldri har lagt hånd på noen av naboene. Han lover å rydde opp i søppelet så snart regjeringen har ryddet opp i EØS-reglene for kystfiske.