Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uteliggere får julerøyk

Kirkens Bymisjon har bestemt seg for å fortsette sin lange tradisjon med å dele ut juletobakk til fattige, til tross for Statens Tobakksskaderåds protester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i forrige uke at Bymisjonens 30 år lange tradisjon med utdeling av juleposer med tobakk så ut til å få en brå slutt da Tobakksskaderådet nektet et tobakksfirma å gi gratis tobakk til dette formålet.

Rådet henviste til tobakksskadeloven, der det heter at enhver form for gratis utdeling av tobakk er forbudt. Etter en strøm av reaksjoner trosser Bymisjonen Tobakksskaderådets protester og deler likevel ut julerøyk til hospitsboere og andre vanskeligstilte.

- Vi følger det vi mener er moralsk vett og forstand. Vi har nå også fått politisk støtte for at røykelovens gratisforbud neppe kan gjelde julegleder for fattige, sier generalsekretær Helen Bjørnøy i Kirkens Bymisjon.

Nestleder i Stortingets sosialkomité, Bjarne Håkon Hanssen (AP), og stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV) var tirsdag på besøk hos Bymisjonen og hadde med seg hver sin bunke rulletobakk til de fattige. De understreket at gaven var en protest mot rigid bruk av lovverket.

- Tobakksskaderådet bommer på målgruppen når de nekter denne typen utdeling, sa legen Ballo.

(NTB)

Hele Norges coronakart