Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utelukker at barnet døde som følge av fysisk vold

Foreldrene fengslet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STEINKJER (Dagbladet): Både mora og faren til den ett år gamle gutten som ble funnet død i Vanvikan denne uka, ble i kveld varetektsfengslet i to uker i full isolasjon.

Politiet frykter paret skal kommunisere med hverandre og få muligheten til å samsvare forklaringer dersom de går fri.

Politiet holder nå en pressekonferanse i Steinkjer.

- Påtalemyndigheten registrerer at tingretten er enig i vår påstand om to ukers varetektsfengsling med full isolasjon med brev- og besøksforbud. Vi skal bruke tiden godt, sier politiadvokat Silje Valstad.
Far har etter pågripelsen vært innlagt på psykiatrisk sykehus. Hans status vurderes av helsepersonell, men han vil ikke bli gitt mulighet til å forspille bevis. Politiet er nå ferdig med teknisk undersøkelser.
- Vi kan utelukke at barnet døde som følge av fysisk vold, sier hun.
Det er gjort mye taktisk etterforskning, men det gjenstår mye arbeid og politiet fortsetter gjennom helga.
Inntrøndelag tingrett mener det er grunn til å mistenke de to for å ha noe med barnets dødsfall å gjøre. Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ikke noen entydig dødsårsak, men skal utelukke stump vold.

- Det er andre forhold som underbygger mistanken, mener retten.

Blant forholdene er bekymringsmeldinger fra helsevesenet i forkant av dødsfallet, og at paret skal ha hatt det retten omtaler som «religiøse fantasier» om noe som skulle skje torsdag.

- De gjorde forberedelser. Det var snakk om en komet, som vi mener har religiøse hentydninger. De var av oppfatning av at noe skulle skje, og de forberedte seg på det. Vi vil ikke gå inn på hvordan denne forberedelsen skjedde, sier Valstad.

Begge foreldrene anket kjennelsen på stedet da begge nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre. De er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

I timene før den lille 15 måneder gamle gutten ble funnet død på tettstedet Vanvikan like ved Trondheim var foreldrene borte.

- Foreldrene sto opp klokka åtte eller ni onsdag morgen og dro til Rissa, der de hadde en psykologtime. De forlot barnet alene hjemme, og da de var tilbake før 12 laget moren mat til gutten. Da hun gikk inn og skulle gi gutten mat, fant hun sønnen sin død. Det underbygger at hun trodde han var i live, sa moras forsvarer, advokat Tore Angen, til Dagbladet tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media