FUNNHET HER: Mannen (57) ble funnet død i konas utbrente bil på denne parkeringsplassen ved Tranby i Lier. Nå er kona (51) siktet for drap og framstilles for videre varetektsfengsling i dag.  Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet.
FUNNHET HER: Mannen (57) ble funnet død i konas utbrente bil på denne parkeringsplassen ved Tranby i Lier. Nå er kona (51) siktet for drap og framstilles for videre varetektsfengsling i dag. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet.Vis mer

Utelukker ikke andre gjerningspersoner

Fengslingsmøte mot kvinnen (51) som er siktet for drapet på mannen sin i Tranby-saken nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Den 51 år gamle kvinnen, som er siktet for å ha drept sin ektemann (57) i Tranby utenfor Drammen, ble framstilt for videre varetekt i Drammen tingrett i dag.

Kvinnen nekter straffskyld. Ektemannen, en direktør i selskapet Frontline, ble i forrige måned funnet død i konas utbrente bil et sted i Lier. Politiet mener kona har drept mannen.

De to var i en separeringsprosess og var i konflikt med hverandre, blant annet om et barn.

Fengslingmøtet mot den 41 år gamle kvinnen går for lukkede dører etter partenes ønsker. Da rettens administrator begrunnet lukkingen viste hun til at det av etterforskningsmessige hensyn var grunner til å holde rettsmøtet unna offentligheten. Hun viste blant annet til at rettsmøtet burde lukkes fordi det kunne være andre gjerningsmenn der ute og at et åpent rettsmøte kunne ødelegge bevis.

Også hensynet til at vitner kunne identifiseres gjorde at retten ble lukket og pressen ble kastet på gangen.

Politiet ønsker å fengsle kvinnen i fire uker. Den drapssiktede kvinnen ble påskeaften fengslet i to uker med brev-, besøks- og medieforbud etter at Drammen tingrett ga politiet medhold i at det var skjellig grunn til å mistenke henne for forsettlig drap på ektemannen.

Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten. Det er fortsatt ikke klart når den vil foreligge. I mellomtiden baserer politiet seg på den foreløpige obduksjonsrapporten som bare viser at mannen var påført svært omfattende brannskader.

ØNSKER FENGSLING: Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins ønsker å varetektsfengsle kvinnen i fire uker. Foto: Øistein Norum Monsen
ØNSKER FENGSLING: Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins ønsker å varetektsfengsle kvinnen i fire uker. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer