Utelukker ikke at gjernings- mannen kan ha flyktet landet

Politiet i Budapest har startet drapsetterforskning etter at Oslo-kvinne (21) ble funnet drept på herberge i byen.

FUNNET HER: Kvinnen (21) fra Oslo ble funnet i dette herberget i Budapest sentrum. Politiet har startet full drapsetterforskning. Foto: Gyula Sopronyi
FUNNET HER: Kvinnen (21) fra Oslo ble funnet i dette herberget i Budapest sentrum. Politiet har startet full drapsetterforskning. Foto: Gyula SopronyiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BUDAPEST/OSLO (Dagbladet): Politiet i Budapest i Ungarn har satt i gang full drapsetterforskning etter at en Oslo-kvinne (21) ble funnet død på et rom på et herberget City Guesthouse Flora i den ungarske hovedstaden søndag ettermiddag.

Politiet jobber ut fra en teori om at hun har blitt kvalt. Ungarske medier meldte i går at en ansatt skulle være involvert i saken. Ifølge politiets talsmann Endre Kormos kan dette være personen som fant 21-åringen.

- Det var en kvinne ansatt ved herberget som fant liket av den norske kvinnen søndag ettermiddag. Hun er sjekket ut av saken og hun er et sentralt vitne for oss, sier Kormos til Dagbladet.

Talsmannen sier at drapsetterforskningen pågår for fullt.

- Drapet på den norske kvinnen er overført til drapsavsnittet, sier Kormos.

Kan ha flyktet Nå jobber de intenst for å finne personer som kan stå bak eller vet noe om hva som skjedd. Kriminalteknikere har jobbet på stedet siden kvinnen ble funnet, men Kormos har foreløpig ikke fått tilbakemelding om det er gjort interessante funn på stedet som kaster lys over saken.

Politiet jobber bredt og utelukker heller ikke at gjerningspersonen kan ha flyktet landet.

- Vi jakter fremdeles en ukjent gjerningsmann- eller kvinne, sier Kormos.

I kvartalene rundt herberget ligger blant annet restauranter, hoteller og utesteder. En ansatt ved herberget fortalte Dagbladet i går kveld at det fremdeles bor gjester der til tross for politiets etterforskning det siste døgnet.

- Noen gjester har flyttet, andre er her fremdeles. Utover det vet jeg ingenting, men det er en tragedie som har skjedd her, sier han til Dagbladet.

Pårørende varslet En talsmann for det ungarske politiet uttalte i en nyhetssending i går at de er «helt sikre» på at 21-åringen ble drept. Norsk UD bekrefter at kvinnen er funnet og understreker at det lokale politiet nå har ansvaret for det videre arbeidet.

- Vi kan bekrefte at en norsk 21-årig kvinne ble funnet død i Budapest i går, sier pressevakt Marte Lerberg Kopstad.

I går bisto politiet i Oslo med å varlse 21-åringens pårørende i Norge. Herberget har tilknytning til Semmelweis-universitetet i byen, som utdanner mange norske leger.

Studiestart Det er foreløpig uklart om den norske kvinnen var student, men etter det Dagbladet forstår, blir en del nye studenter innkvartert på Flora mens de leter etter en mer permanent boløsning. Studiestart for alle Semmelweis-studenter er 6. september.

Politiet har tidligere uttalt til Dagbladet at de mener kvinnen var på ferie i landet.

Dagbladet har vært i kontakt med studenter i byen.

- Det er kjempeekkelt dersom det viser seg at hun var en kollega av oss, sier en sjetteårs legestudent (27) fra Oslo.

Hun mener Budapest er en trygg by å ferdes i.

Tente lys De ansatte på herberget har fått beskjed av politiet om å ikke gi opplysninger til pressen.

- Jeg gir mine dypeste kondolanser til famlien, sier en kvinne som jobber på herberget, som ønsker å være anonym, til Dagbladet i dag tidlig.

Hun forteller at flere kom og tente lys utenfor herberget i natt.