Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utelukker ikke at kraftig brann i Bandidos-klubbhus kan være påsatt

Dansk politi frykter at en rekke påsatte branner kan settes i sammenheng med intern konflikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka tre i natt brøt det ut voldsom brann i en bygning like ved Helingør som blant annet fungerer som klubbhus for MC-klubben Bandidos, melder nyhetsbyrået Ritzau.

- Vi kan ikke utelukke at brannen er påsatt. Det vil etterforskningen vise, sier vaktsjef Palle Jørgensen ved politiet i Nordsjælland.

Flere personer med tilknytning Bandidos lå og sov i klubbhuset da brannen startet, men ingen skal være skadd og samtlige har klart å evakuere seg selv.

Brannen startet 02.40, men ved seks-tida var brannvesnet fremdeles i gang med å skulle flammene, ifølge Ekstra Bladet.

Ifølge avisa brøt det ut brann i et tidligere Bandidos-klubbhus i Haslev på Sydsjælland sist mandag, og det er uklart om denne brannen var påsatt.

Det har vært sterke spenninger i MC-miljøet i området den siste tida, og det har vært en rekke andre påsatte branner som settes i forbindelse med en intern konflikt i Bandidos.

Politiet skal tidligere ha stengt et tilholdssted for MC-klubben Westside Nation, som er en utbrytergruppe fra Bandidos. Ifølge politiet skal gruppen være i det som kalles "bad standing", noe som gjør medlemmene nærmest fredløse, skriver EB.