Utelukker ikke at Krekars martyrstatus vil bli større etter tvangsflyttingen

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier lokalt politi må ta seg av eventuell valfart av Krekar-tilhengere til Kyrksæterøra.

KREKAR-FLYTTING: PST-sjef Benedicte Bjørnland deltok i dag på en KS-initiert konferanse om forebygging av voldelig ekstremisme i norske kommuner. Nettopp det er del av bakgrunnen for tvangsflyttingen av mulla Krekar, som norske politimyndigheter frykter kan fungere som en inspirator for det oppblomstrende ekstremist-miljøet på Østlandet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KREKAR-FLYTTING: PST-sjef Benedicte Bjørnland deltok i dag på en KS-initiert konferanse om forebygging av voldelig ekstremisme i norske kommuner. Nettopp det er del av bakgrunnen for tvangsflyttingen av mulla Krekar, som norske politimyndigheter frykter kan fungere som en inspirator for det oppblomstrende ekstremist-miljøet på Østlandet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo tingrett avviste i dag advokat Brynjar Melings anke av oslopolitiets vedtak om å tvangsflytte terrorassosierte Najumuddin Faraj Ahmad (58) - mulla Krekar - til Sør-Trøndelag.

Retten finner at Krekar alt i alt vil få besøk av færre tilhengere fra inn- og utland om han bor i Hemne, enn i Oslo-området. Hans advokat mener det er ren spekulasjon.

- Noe som fremstår som klar spekulasjon er at retten sier at han vil få mindre besøk i Kyrksæterøra enn han vil i Oslo. I PSTs sikkerhetsvurdering uttrykker de bekymring over at Krekar har blitt en martyr, og han fremstår kanskje som en enda større martyr ved å få et slikt vedtak mot seg. Jeg tror det vil stimulere til at folk vil oppsøke ham der, sa Meling i dag tidlig.

Han bekreftet samtidig det han allerede for flere dager siden slo fast: Et negativt utfall for Krekar vil umiddelbart bli anket.

BAKGRUNN: Les hele Krekar-kjennelsen

Mulig forsterket martyr-status PST-sjef Benedicte Bjørnland bekrefter martyr-frykten, men sier hun vurderer det som «mer skadelig» å ha Krekar sentralt plassert i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.