Utelukker ikke at nynazister står bak knivdrap

Tre gutter og to jenter er pågrepet etter knivdrapet på en 15-årig gutt på Holmlia i Oslo fredag kveld. Politiet utelukker ikke at de siktede tilhører et nynazistisk miljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan ikke legge skjul på at vi ser nærmere på det miljøet. Men i en så tragisk sak må vi holde flere muligheter åpne, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Fem personer er pågrepet og siktet for forsettlig drap, men politiet utelukker ikke at det står flere gjerningsmenn bak.

To av de pågrepne mennene er 21 år gamle, mens den tredje er 20 år. De to jentene er 17 år, og alle er av norsk opprinnelse. Den dreptes mor er norsk, mens hans avdøde far var utlending. Politiet vil foreløpig ikke si om de tror drapet var rasistisk motivert.

Stukket i mage og bryst

Ugjerningen ble meldt klokka 23.45 fredag kveld, og da politiet kom til stedet lå 15-åringen hardt skadd på en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter på Holmlia. Han hadde sluttet å puste, og ble erklært død ved midnatt.

- Det ble opplyst at det lå en person igjen på bakken etter et slagsmål. Mens våre biler var underveis til stedet, fikk vi en ny melding som gikk ut på at personen var blitt påkjørt. Da vi kom fram oppdaget vi at vedkommende var stukket flere ganger med kniv i mage og bryst, sier han.

Etterlyser flere

Det var flere vitner til hendelsen, og politiet var lørdag ettermiddag i gang med å avhøre både dem og de siktede.

- Vi er også i gang med rundspørringer av folk som bor i området, opplyser politiavdelingssjef Abrahamsen.

Politiet er særlig interessert i en lyseblå Ford Granada som kjørte av sted fra åstedet etter hendelsen.

På drapsstedet samlet det seg i løpet av natten flere ungdommer som var tydelig preget av det brutale drapet.