Putins talsperson

Utelukker ikke atomvåpen

Dmitry Peskov, talsperson for Russlands president, Vladimir Putin, vil ikke utelukke at landet kan ta i bruk atomvåpen.

TALSPERSON: Dmitry Peskov (t.h.) er den fremste talspersonen for Russlands president, Vladimir Putin. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File
TALSPERSON: Dmitry Peskov (t.h.) er den fremste talspersonen for Russlands president, Vladimir Putin. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet): I et ferskt intervju med CNN innrømmer Putins talsperson at Russland ikke har nådd de militære målene sine i Ukraina ennå. Og han vil ikke utelukke at landet tyr til atomvåpen.

Det kom fram da Peskov stilte til intervju med CNN-profilen Christiane Amanpour tirsdag. Der ble han spurt om hvilke forhold som skulle til for at Putin tok i bruk atomvåpen.

- Vi har innenlands sikkerhet som et konsept, og den er offentlig. Du kan lese alle grunnene for at atomvåpen skal kunne brukes. Så hvis det er en eksistensiell trussel mot landet vårt, kan de bli brukt, sier Peskov.

Beredskap

- Uansett hvem som prøver å stå i veien for oss eller enda mer de som forsøker å skape trusler mot landet vårt og folket vårt, de må vite at Russland vil svare umiddelbart, og konsekvensene vil være noe dere aldri har sett i hele historien, sa Putin i en TV-tale i februar og varslet at han hadde satt atomvåpnene i beredskap.

I intervjuet med CNN sier Peskov at Putin ikke har nådd målene sine ennå. Mens vestlig etterretning hevder at Russlands invasjon har stagnert og at de sliter tungt, hevder likevel Peskov at det russiske myndigheter beskriver som en «spesiell militæroperasjon» går som planlagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer