Anne-Elisabeth Hagen

Utelukker ikke drap: - Ny etterforskningsfase

Politiinspektør Tommy Brøske sier forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen etterforskes som en alvorlig straffbar handling.

Lillestrøm  20190109.
Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen.
Foto: Privat / NTB scanpix
Lillestrøm 20190109. Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over fem måneder etter at Anne Elisabeth Hagen (69) forsvant fra familiens hjem i Lørenskog, står politiet fortsatt på bar bakke med tanke på hvor hun kan være og hvem som kan stå bak forsvinningen.

Det siste sikre livstegnet er 31. oktober i fjor, og på tross av flere formaninger fra familien og politiet om at de ønsker kontakt med en motpart og at de ønsker å et livstegn fra Hagen, har dette fortsatt ikke kommet.

Politiinspektør Tommy Brøske har tidligere sagt at det «god grunn til å tro at Hagen er utsatt for en alvorlige straffbar handling».

UTFORDRENDE: Fire måneder etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, har politiet ennå ikke fått livstegn. Politiinspektør Tommy Brøske beskriver etterforskningen som utfordrende. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Trym Mogen Vis mer

- Ny fase

Onsdag kveld sier Brøske til NRK at etterforskningen nå konsentrerer seg rundt akkurat det.

- Prioriteringen er å få Anne-Elisabeth Hagen hjem til familien og å oppklare saken, men saken har gått over i en etterforskning av en alvorlig straffbar handling, han til kanalen.

- En drapssak?

- Vi vet ikke hva vi står overfor. Det kan være ett utfall, svarer etterforskningslederen.

Bistandsadvokat for milliardærektemannen Tom Hagen og familien for øvrig, Svein Holden, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere onsdagens uttalelser fra Brøske.

Politiet mener også det kan være snakk om en bortføringssak som har gått galt eller at noe helt annet har skjedd.

Allerede i slutten av februar uttalte Brøske at politiet begynte å tvile på om Hagen fortsatt var i live. Dette er nå over en måned siden, og det har vært lite utvikling i saken som er kjent for offentligheten.

Over 1500 tips

Politiet har tidligere uttalt at det er mest sannsynlig at Hagen ble kidnappet. Etterforskningen har fortsatt for full styrke den siste måneden, og politier har mottatt over 1500 tips i saken.

Det er gjort krimtekniske undersøkelser både innendørs og utendørs hos Hagen-parets hjem på Fjellhammar i Lørenskog, som har gitt få resultater.

Fredag formiddag gjorde politiet nye undersøkelser i boligen til savnede Anne-Elisabeth Hagen (69) og hennes ektemann, skriver Aftenposten.

Ved 10.45-tida fredag, 150 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ankom to sivile politibiler Hagens bolig på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet var på adressen i omtrent én time.

Løsepengekrav

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt opplyser til Aftenposten at politiet foreløpig ikke har fått svarene fra undersøkelsene de gjennomførte fredag formiddag.

Politiets hovedteori har hele tida vært at kvinnen ble bortført fra huset. Politiet har bekreftet at det har kommet trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta i den antatte bortføringssaken. Det har imidlertid ikke kommet noen bevis på at Hagen er i live.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer