- Utelukker ikke flere pågripelser

Flere personer må ha vært sammen om å drepe Kent Inge Robertsen (25), sier flere kilder til Dagbladet. Politiet utelukker ikke nye pågripelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORJORD/HARSTAD (Dagbladet): I går ble en Harstad-mann i 30-åra pågrepet for drapet på Kent Inge Robertsen (25). Mannen gjorde seg selv mistenkelig for politiet under et vitneavhør som begynte ved midnatt natt til i går. Klokka 03.00 ble statusen hans endret til å bli siktet for det voldelige drapet. Siktelsen går ut på legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette. Det betyr at politiet knytter ham til selve drapshandlingen eller funnstedet.

Politiet legger ikke skjul på at flere kan ha vært sammen om drapet.

- Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier påtaleansvarlig i Midtre Hålogaland politidistrikt, Merete Hessen.

Bakbundet

Hun ønsker ikke å kommentere hva det er som gjør at politiet holder denne muligheten åpen.

Dagbladet har grunn til å tro at den døde ble utsatt for stump vold, og flyfoto indikerer at han ble funnet bakbundet.

Dagbladet kjenner til at flere vitner som har vært inne til avhør hos politiet, er kjente kriminelle. Noen kjenner hverandre. En kilde med kjennskap til miljøet karakteriserer drapet som et «uhell».

Politiet stadfestet i går at Kent Inge Robertsen (25) hadde en viss tilknytning til MC-miljøet i Harstad. Personen som er siktet, har ifølge politiet også hatt en tilknytning til miljøet ved at han for noen år siden var medlem av en av byens MC-klubber. Medlemskapet skal imidlertid ha opphørt for flere år siden. Politiet har imidlertid ingen holdepunkter for at det dreier seg om et MC-oppgjør.

I klammeri

Politiet bekrefter at Kent Inge Robertsen (25) er kjent for politiet for tidligere forhold.

En kilde med kjennskap til det kriminelle miljøet sier avdøde nylig skal ha vært i klammeri med andre i miljøet etter en konflikt om en pakke amfetamin som forsvant fra en bil. Flere kilder sier også til Dagbladet at Robertsen skal ha påtatt seg torpedooppdrag, og at flere personer fryktet ham.

- Han var en veldig kraftig kar. Sterk som en bjørn. Jeg tror neppe noen ville greid å ta livet av ham på egen hånd. Det må ha vært flere involvert, sier en som kjenner avdøde til Dagbladet.

Sterk og smart

Også andre kilder stadfester dette. Robertsen blir karakterisert som både sterk og smart. Han skal ha vært svært opptatt av kroppsbygging, og også arbeidet på fiskebåt i flere år.

Den døde hadde bostedsadresse bare kilometer fra skogsområdet Rudda der han ble funnet drept. Politiet utelukker ikke at den døde ble tatt av dage et annet sted, og dumpet i skogen.

Den siktede mannen i 30-åra erkjenner ikke skyld, og har nektet å avgi forklaring som siktet. Politiet har gjennomsøkt siktedes bopel. I dag vil han trolig bli framstilt for varetektsfengsling.

FUNNSTEDET: Det var her, 1000 meter inne på Ruddaveien i Kvæfjord i Troms, at det svært ille tilredte liket av den kraftige 25-åringen ble dumpet. En mann i 30-åra er siktet for drapet. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.