Utelukker ikke flere sex-saker

- Det kan hende det kommer, sier Anniken Huitfeldt etter hastemøtet med AUF-lederne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er ingen aldersbegrensninger for kjærlighetsforhold i Arbeiderpartiet. Det handler ikke om det. Det handler om at Ap har de samme spillereglene som idretten: Hvis du er trener og 40 år, så sjanser du ikke på de 16 år gamle jentene på laget. Sånn er det i Ap også. Om du er leder, er ikke ungdomsorganisasjonen en sjekkarena for deg.

Det sa leder for Ap's kvinnenettverk, arbeidsminister Anniken Huitfeldt, da hun møtte pressen torsdag ettermiddag, etter et en hasteinnkalt telefonkonferanse med AUF-lederne.

Kan komme flere saker Hastemøtet kom i stand etter at Ap-politiker Roger Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær og stortingskandidat, etter det ble kjent Ingebrigtsen i 2004 innledet et forhold med en da 17 år gammel AUF-jente.

Ifølge Huitfeldt kom det ikke fram noen nye saker på møtet, men hun utelukker ikke at det kan komme senere.

- Det kan hende det kommer. Det kan bli meldt til meg eller andre, men det er ikke sikkert at jeg kommer til å gå videre til pressen dersom jeg får konkrete varsler. Jeg kommer selvfølgelig til å håndtere det på en ryddig måte og gå videre med det, enten det er tillitsbrudd - altså brudd på partiets retningslinjer - eller lovbrudd, sa Huitfeldt. 

- Trygt for barna Ifølge Huitfeldt trenger ikke foreldre å bekymre seg for å sende sine barn på møtes og kurs gjennom Arbeiderpartiet og AUF.
Tilbakmeldingen fra AUF-erne var at det er trygt, ifølge arbeidsministeren.   

- De sier at det er ikke noen utstrakt ukultur i Arbeidepartiet, men at vi må sette de retningslinjene vi har oftere på dagsorden, diskutere dem mer på styremøter og i fylkespartienes årsmøter, sa hun.

- Vil dette bli formalisert på noen måte?

- Det skal jo nå fylkespartilederne og fylkeslederne i AUF diskutere.  De skal sette dette på dagsorden i sine fyljker om hvordan de kan følge opp dette mer konkret.  Det kan godt hende at det blir mer konkrete regler for når vi skal ta dem opp. Vi har gode retningslinjer, men de må tas opp oftere.
 
Pedersen ikke varslet AUF-leder Eskil Pedersen kjenner den nå 25 år gamle kvinnen som hadde en relasjon til Ingebrigtsen, men sier han aldri har mottatt varsler om sexsaken.

- Jeg har aldri fått henvendelser eller bekymringsmeldinger om denne saken før, og ble kjent med den gjennom media. Jeg har heller ikke fått henvendelser om andre saker, har Pedersen sagt til Dagbladet.