Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utelukker ikke halv utbygging av Øvre Otta

Opplandskraft utelukker ikke at selskapet kan vurdere en Øvre Otta-utbygging innen rammen av Arbeiderpartiets vedtak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder Aftenposten i dag. Dette er nye toner fra Opplandskraft etter at Aps stortingsgruppe onsdag denne uken vedtok å gi grønt lys for en halv utbygging av Øvre Otta i forhold til utbyggers søknad.

Ap-vedtaket åpner for en utbygging av vassdraget som vil gi 540 GWh. Opplandskraft har søkt om tillatelse til en utbygging som vil gi en terrawatt-time (1000 GWh).

Både i forkant og etterkant av Ap-vedtaket har Opplandskrafts fremste representanter etterlatt inntrykk av at det ikke blir noen utbygging med mindre myndighetene minst tillater en utbygging som vil gi 700 GWh. Både administrerende direktør Oddleiv Sæle og informasjonssjef Inge Møller i Opplandskraft etterlot dette inntrykket umiddelbart etter vedtaket i Aps stortingsgruppe onsdag.

Til Aftenposten lørdag presiserer imidlertid administrerende direktør Oddleiv Sæle i Opplandskraft at selskapet ikke avviser at det kan bli en utbygging innen Ap-vedtakets rammer:

- Det vi har sagt og som vi fortsatt står ved, er at en utbygging med to kraftstasjoner er utelukket. Det betyr ikke at enhver utbygging av Øvre Otta er uinteressant i framtiden, sier Sæle til Aftenposten.

(NTB)