Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utelukker ikke krig mot Iran

George W. Bush håper på en diplomatisk løsning med Iran. Presidenten utelukker likevel ikke en militær aksjon mot landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I morgen blir Bush tatt i ed som president i Washington D.C. I et eksklusivt intervju med NBCs korrespondent i Det hvite hus, David Gregory, kommer presidenten med klare advarsler til det islamske presteregimet i Iran.

-  For å beskytte Amerika

Bush sier han vil gjøre alt for å forsvare USAs interesser. På direkte spørsmål om han ville gått til en krig - som i Irak - igjen, svarer presidenten slik:

-  Forhåpentligvis slipper vi det. Men hvis det er nødvendig for å beskytte Amerika, og alt annet slår feil og vi må bruke makt for å beskytte våre borgere, vil jeg det.

Tidligere denne uka avslørte magasinet The New Yorker at amerikanske kommandosoldater allerede var inne i Iran og hadde foretatt rekognosering på mulig angrepsmål.

Pressetalsmann Lawrence DiRita i Pentagon tilbakeviser opplysningene i The New Yorker og karakteriserer påstandene som useriøse. Likevel vil verken Det hvite hus eller Pentagon avkrefte at amerikanske kommandosoldater faktisk har operert inne i Iran.

-  Utelukker ingenting

Selv om Det hvite hus har forsøkt å drive brannslokking rundt påstandene om en mulig invasjon av Iran, går president George W. Bush uvanlig langt når han i intervjuet med NBC blir spurt om han utelukker en militær aksjon:

-  Jeg håper vi kan løse det diplomatisk, men jeg vil aldri utelukke noen muligheter.

USA hevder at Iran har utviklet teknologi for å produsere atomvåpen. Iran har gjentatte ganger avvist dette og påstår at atomanleggene bare skal og kan brukes til produksjon av energi. Irans forsvarsminister Ali Shamkhani avviser at landet er skremt og frykter en militær aksjon fra USA.

-  Vi kan slå tilbake alle militære angrep, sier Shamkhani til nyhetsbyrået Mehr.

KLAR TALE: President George W. Bush.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media